© Rootsville.eu

Kat Riggins
Blues Revival


© Rootsville 2016

Van deze in Miami wonende spring-in-het-veld weten we al dat ze zich voor de volle 100% weet te geven op een optreden en steeds de tijd neemt om met al haar fans een woordje te wisselen. Al 2x kon ik deze furie aanschouwen en telkens weer was het een plezier om deze ‘little lady’ aan het werk te kunnen zien.

Begin vorig jaar trad ze hier in onze contreien een eerste maal op toen nog met haar album ‘Lily Rose’ in haar gezelschap. Dat album kon me destijds maar weinig bekoren omdat het mijn inziens te veel R&B getint was, en dan doelen we op de huidige vorm van deze muziek. In tegenstelling tot wat ze brengt op het podium want dat is één wervelende show met een mix van blues en Rhythm ’n Blues, ol’ school.

Vandaag op 04 augustus heeft de release plaats van haar nieuwste album met als titel 'Blues Revival'. Die Blues Revival doelt uiteraard ook naar haar begeliedingsband 'The Blues Revival' maar natuurlijk en gelukkig ook naar de keuze van muziek.

Openen doen ze met 'Now I See (Ooh Wee)' en helaas is dit ook de enige keer dat we een blazer mogen verwelkomen en dat is Stephen Hooper Lombardelli op de sax. Dan volgen er enkele slowbluesjes zoals 'Good Girl Blues' en 'Wail Away', nummers waarop de blues naar voren komt maar waarop we toch naast de heerlijke solo's van gitarist Darrell Raines ook ten volle kunnen genieten van haar krachtige met soul doordrongen stembanden.

Van de 10 heerlijke nummers op dit album zijn er 8 geschreven door Kat zelf en daardoor moeten we ook haar talenten als een songwriter in herkennen. De twee covers waaraan deze Kat Riggens zich waagt op deze 'Blues Revival' zijn prim het wondermooie 'Change is Gonna Come' van Sam Cooke en wanneer ze dit 'live' brengt druipt de soul er zo vanaf.

Als tweede cover neemt ze Kevin Bowe zijn 'Blues is My Business' onder handen en ook dit nummer ondergaat onder de handen van deze Kat Riggins een ware metamorfose. Een nummer dat bij Etta James fans ook gekend is als 'Let's Roll'. Aflsuiter op dit prachtige album is 'Blues is The New Black' en dat kan je ook als een statement nemen...


tracks:

01 Now I See (Ooh Wee)
02 Good Girl Blues
03 Wail Away
04 Queen Bee
05 Murphy's law
06 Music Friend
07 Change is Gonna Come
08 Blues is My Business
09 Devil is A Liar
10 Blues is The New Black


more info:

year: 2016

artist: Kat Riggins

label: Bluzpik Media Group

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Kat Riggins: vocals
Darrell Raines: guitars, keyboards, backing vocals
George Caldwell: bass
Doc Allison: drums

special geust on track #01

Stephen Hooper Lombardelli: sax