© Rootsville.eu

Katy Too
Nine Lives


© Rootsville 2016

Leen De Haes is misschien beter gekend onder haar artiestenaam Katy Too. In 2012 bracht ze haar debuutalbum ‘Quest For Honey’ uit, een album dat meteen werd bedolven onder meer dan positieve recensies. De naam om haar carrière uit te bouwen ontleende ze aan een nummer van Johnny Cash en dat is meteen ook de reden waarom we deze Leen De Haes aka Katy Too nu eens niet gaan catalogiseren bij ‘pop’ maar bij het muzikaal meer aangeschreven en betere Americana.

Hoewel er enkel nummers meer ‘poppy’ gaan klinken toch zou dit een album kunnen geweest zijn dat hoge ogen zou scheren in de Americana charts van over het water. Klasse en kwaliteit gaan hier hand in hand bij de 9 nummers die alle ‘Nine’ geschreven zijn door deze uit Kalmthout afkomstige vrouwelijke singer-songwriter.

De arrangementen werden geschreven door Wigbert Van Lierde en Wouter Berlaen en zo komen we uit bij de muzikanten die hun medewerking verleenden voor het maken van dit prachtige ‘Nine Lives’. Naast hen werkten ook nog mee, Peter Lesage, Ewen Vernal, Karel De Backer, Yves Fernandez en Tom Lodewyckx.

Knap geschreven teksten die mede door de mooie muziek tot een samenhorigheid komen waarbij luisteren ernaar een must is. Soms lijken het fragiele popnummers te zijn zoals opener ‘No Angel’ waarop een gans orchestrarium  valt te beluisteren of titeltrack ‘Nine Lives’. Maar nummers als ‘Déjà Vu’ en  ‘Whiner’s Blues’ halen dan het betere Americana werk naar boven waarbij deze pareltjes best wel van andere bejubelde grootheden in dit genre zouden kunnen zijn.

Wanneer deze Katy Too dan nog weet af te sluiten met een ballad die meteen enig kippenvel weet op te wekken zijn we bij het beluisteren van ‘Bricks And Sirens’ er volmondig mee eens, dit is pure klasse en een beetje chauvinistisch mogen we toch wel verkondigen…dit is Belgisch!


tracks:

01. No Angel
02. When You're Gone (Nothing Really Matters)
03. Déjà Vu
04. Bad Moves
05. Darlin' Tell Me Now
06. Nine Lives
07. Alma
08. Whiner's Blues
09. Bricks And Sirens


more info:

year: 2016

artist: Katy Too

label: independent

promotion: annemie@kardini.be

musicians:

Leen De Haes
Peter Lesage
Karel De Backer
Yves Fernandez
Tom Lodewyckx
Wigbert Van Lierde
Wouter Berlaen