© Rootsville.eu

Kaurna Cronin
Southern Loss


© Rootsville 2016

Kaurna Cronin is een Australische singer-songwriter die door zijn ouders zo werd genoemd naar analogie van de oorspronkelijke bewoners van Adelaide. Deze ‘Southern Loss’ is Kaurna zijn vierde album na het vorig jaar uitgebrachte ‘Glass Fool’.

Het album kan je categoriseren  onder de noemer melodieuze folkpop. Voor dit album schreef hij 10 nummers met als ‘Passion Parade’ een hommage aan zijn thuishaven. Het ganse album weerspiegelt trouwens zijn gevoel voor Australië. Voor de keuze van muziek liet deze Kaurna Cronin zich inspireren door artiesten als Bob Dylan en Paul Simon.
Samen met enkele collega’s zoals Tom Kneebone, Kiah Gossner en David Resce nam hij dit album op in de heuvels van Adeliade waardoor de nummers als ‘Don’t Grow Up To Fast’ en ‘Always Never Alone’ je enigszins de sfeer kunnen doen opsnuiven. Op nummers als ‘Forgetting The Blues ‘ en ‘’Never Get You Off My Mind’  geeft Kaurna Cronin door middel van zijn harmonica een nog meer 'folk' karakter.

Een mooi harmonieus album maar waar hij soms met enkele nummers een beetje teveel richting commericiële uitgaat maar uiteraard kunnen we dat begrijpen.

tracks:

01 Passion Parade
02 Don’t Grow Up To Fast
03 Forgetting The Blue
04 Never Get You Off My Mind
05 Black Cotton
06 I Killed My Own
07 Lavender Bay
08 Always Never Alone
09 5019
10 Limping Dove


more info:

year: 2016

artist: Kaurna Cronin

label:

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Kaurna Cronin
Tom Kneebone
Kiah Gossner
David Resce
Aaron Nash
Delia Obst
Laura Knowling
Tara McHenry