© Rootsville.eu

Ken Dunn & Gypsy Starfish
The Great Unknown

review: Freddie
©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Dat deze Ken Dunn in zijn thuishaven in Canada een gerespecteerd singer-songwriter is staat buiten kijf, want zo zie je hem ook met regelmaat opduiken als gast bij collega’s in de folk muziek. Met zijn band ‘Gypsy Starfish’ is nu ook zijn nieuw album ‘The Great Unknown’ al een tijdje op de markt.

Uiteraard is op dit album voor zijn eega Anna Green een speciale rol weggelegd want op dit album zijn haar mooie harmony vocals uitdrukkelijk aanwezig. Bij de bezetting van deze Gypsy Starfish merken we ook een Keira McArthur op aan de cello en op het ingetogen ‘Mermaid Of Avila’ is haar instrument één van de blikvangers te noemen. Voor deze ‘The Great Unknown’ schreef Ken Dunn 10 mooie nieuwe nummers, een album dat gekenmerkt wordt door de rustige en diepdoordringende zang en muziek.

Ken Dunn op zich is een fan van Niel Young wat soms wel ook te merken is en zeker zijn stemtimbre draagt daarin bij. Voor het merendeel akoestische folk van een hoog allooi maar ook elektrische gitaren voelen zich thuis in deze oase van rust. Zo is er de perfecte harmonie van harmonica en elektrische gitaar op te merken in het bluesy ‘Forsaken By These Blues’.

Deze ‘The Great Uknown’ is een prachtig album geworden waarbij luisteren een must is. Een gevoel van samenhorigheid van viool, cello met daarbij soms een versterkte gitaar samengebracht door de harmonieuze stemmen van Ken en Anna.


Tracks:

01 Mighty Shore
02 Forsaken By These Blues
03 Stay By My Side
04 Mermaid Of Avilla
05 Cross Of Lorraine
06 Fukushima Nightmares
07 Shifting Sand
08 My Beating Heart
09 Hard But True
10 The Great Unknown


more info:

year: 2015

artist: Ken Dunn

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Ken Dunn: vocals, harmonica, acoustic & elactric guitar
Anna Green: harmony vocals
Tyler Beckett: fiddle
Keira McArthur: cello
Drew McIvor: keyboard
Dean Drouillard: electric guitar
Randy Martin: bass
Mark Mariash: drums & percussion