© Rootsville.eu

King King (UK)
Live


© Rootsville 2016

Je zou in eerste instantie denken…een ‘Live’ album? Jazeker want deze King King met frontman Alan Nimmo is bij uitstek een band die je ‘Live’ moet aan het werk kunnen zien. De intensiteit bij deze King King is vrijwel dezelfde als bij de Nimmo Brothers en de fans weten wat het is een optreden van één van deze beide bands te kunnen beleven. Dit album is een 'Live' registratie van een concert in Glasgow in mei van dit jaar en je kan er ook een DVD bij aanschaffen die dan weer werd gefilmd inde Picturedrome te Holmfirth.

We kunnen stellen dat deze opnamen van zeer goede kwaliteit zijn maar dat is King King ook wanneer ze opnenen met 'Lose Control' en zo hoor je dadelijk de rauwe klankleur van Alan Nimmo waarbij we toch even vermelden dat tijdens de zomer na de opnamen hij eventjes weg geweest is wegens een operatie aan de stembanden maar ondertussen al weer vrij en vrolijk aan het touren is. Stevig en funky is ook het daar opvolgende 'Wait On Time'.

Bij track 04 zijn we met 'Rush Hour' dan eindelijk toe aan hun welgekende stevige ballads die zo eigen zijn aan Alan Nimmo aangevuld door het prachtige 'A Long History Of Love'. Nummers als het rockende 'More Than I Can Take' en 'You Stopped The Rain' zijn er die door de fans al allemaal kunnen worden meegezongen. Funk is ook alom tegenwoordig met 'All Your Life' en afsluiten doen ze hier op dit album met het aanstekelijke 'Let Love In', King King ten voete uit.

Er zijn een paar verschillende mogelijkheden om dit album aan te schaffen met of zonder DVD maar telkens met de pure blues en rock van Alan Nimmo...and their souls shines bright!!!


tracks:

01. Lose Control
02. Wait on Time
03. Waking Up
04. Rush Hour
05. A Long History Of Love
06. More Than I Can Take
07. You Stopped The Rain
08. Jealousy
09. Crazy
10. All Your Life
11. Stranger To Love
12. Let Love In


more info:

year: 2016

artist: King King

label: Manhaton Records

musicians:

Alan Nimmo
Lindsay Coulson
Bob Fridzema
Wayne Proctor