© Rootsville.eu

Krik Fletcher
Burning Blues

review: Freddie
©Rootsville 2016


Aan dit album van Kirk Fletcher gaat al een ganse geschiedenis aan vooraf. Deze ‘Burning Blues’ werd al opgenomen in de ‘Baked Potato Club’ in Los Angeles tijdens een 2-daags concert in 2013. Het album werd in de States uitgebracht in 2014 maar nu met de komende concerttour van Kirk Fletcher in Europa wordt deze ‘Burning Blues’ aka ‘Live at The Baked Potato’ nu ook in Europa op de markt gegooid en daarvoor moeten we M2 Music dankbaar voor zijn.

Er bestaat natuurlijk geen twijfel over het kunnen van Kirk Fletcher. Deze aimabele bluesgitarist is één van de betere en fijnste blues artiesten die we kennen in de hedendaagse blues. Het lijstje of zeg maar lijst waarmee deze Kirk Fletcher reeds optrad is fenomenaal te noemen als we namen mogen noemen als James Cotton, Pinetop Perkins, Hubert Sumlin en Ronnie Earl. Voeg daarbij nog namen als Larry Carlton en Robben Ford en we weten dat we hier met een zuivere klasbak te doen hebben.

Toen Kirk Fletcher door Kim Wilson werd gevraagd om bij The Fabulous Thunderbirds te komen spelen begon deze Kirk Fletcher dan ook eindelijk zelf zijn plaatsje in de spotlights op te eisen. Samen met de betreurde Nick Curran vormde hij een super team bij deze band en zowaar begon, Kirk zich als solo artiest te profileren met als resultaat al enkele pracht albums waarbij dit ‘live’ album nu kan bijgerekend worden.

11 tracks kan je beluisteren op dit 'Live' album van deze Kirk Fletcher waarbij we opmerken dat er 4 nummers opstaan die ook op het studio album 'My Turn' terug te vinden zijn. Zo krijgen we Jimmy Reed zijn 'Found Love' en de klassieker 'Congo Square' te horen. Uiteraard is zijn gitaarspel de sterkste kant van diot album al komt hij ook aardig vocaal uit de hoek maar natuurlijk laat deze Kirk Fletcher het liefst zijn Stratocaster uit 1964 spreken.

Een nummer waarmee hij de club in LA heel stil krijgt is SRV zijn 'Lenny'. Trouwens zijn er maar enkele momenten te horen dat dit om een Live opname gaat want voor de rest lijken het wel nummers die in een studio zijn opgenomen waarme we willen stellen dat de kwalitiet meer dan voldoende is. Ook al spreken we hier van een opname die al 2 jaar oud is toch zullen de blues fanaten wel blij zijn dat deze 'Burning Blues' nu ook in Europa is te verkrijgen en zo kijken we uit naar de concerten hier op ons continent.

Kirk Fletcher werd ook door Joe Bonamassa gevraagd om zich te vervoegen voor deze zijn 'Three Kings Tour'.

previous album report: Kirk Fletcher - My Turn (2010)


Tracks:

01 Funny Bone
02 Rock WIth Me
03 El Medio Stomp
04 Lenny
05 I'm In Love
06 Blues For Kleopatra
07 Congo Square
08 Natural Anthem
09 Found Love
10 Blues For Robben & Larry
11 Ain't No Way

 

more info:

year: 2014 (2016 Europe)

artist: Kirk Fletcher

label: M2 Music (Dirk Osterhaus)

distribution: In-Akustik

musicians:

Kirk Fletcher: guitar & vocals
Jeff Babko: organ & Fenbder Rhodes
Calvin Turner: bass
Lemar Carter: drums