© Rootsville.eu

KlezFactor
Europa


© Rootsville 2016

Met ‘Europa’ stellen Mike Anklewicz en zijn groep hun 3e album voor. Mike bezit de Canadese nationaliteit maar werd een globbetrotter voor de opname van deze ‘Europa’. Tijdens de sessies voor dit album leefde hij voornamelijk in Berlijn en reisde voor daardoor tussen studios in Dresden, Berlijn en Toronto. Het album werd geregistreerd tijdens de Europese zomer tour in 2015 en geeft daardoor ook een beeld tussen de Europese Klezmer en deze van het Midden-Oosten. Bij het beluisteren van deze 'Europa' nemen ze je dan ook mee voor een reis doorheen Europa en nog veel verder...

Uitgezonderd ‘Doina Trio’ zijn de rest van de nummers van de hand Mike Anklewicz waardoor je ook een beter beeld kan vormen aangaande de moderne vorm van Klezmer . ‘Europa’ is een signature van deze ‘KlezFactor’ en weten hier een perfecte mix te brengen van Klezmer en Jazz waarbij beide liefhebbers hun gade gaan vinden bij het beluisteren van dit album.

Met de warme klanken van Mike zijn klarinet openen ze met een soort van interludium waarbij je dadelijk in de Middeleeuwse sfeer terecht komt alvorens met ‘Asakh Noten’ dan weer onmiddellijk de Klezmer sfeer op te kunnen snuiven.  Met nummers als ‘Three-Two’ en ‘Freylekhs in Zibn’ willen deze KlezFactor het duidelijker opnemen voor de meer moderne zijde en brengen ze een perfect huwelijk van Klezmer en Jazz.

‘Europa’ met momenten zeer ingetogen met een sfeer uit het Oosten dan weer een opzwepend gevoel zoals alleen Klezmer je kan brengen dan weer hedendaags met heel wat jazz-invloeden maar zeker en vast een must voor de liefhebber ervan.


tracks:

01 Meditation for a Trancontinantal Journey
02 Asakh Noten
03 Three-Two
04 P.K.'s Cocek
05 Naftule Strikes Bach
06 Cosmo Alex
07 Vibrations
08 Freylekhs in Zibn
09 Doina Trio
10 Kolomyika
11 The Golem of Barthurst Manor (Live)


more info:

year: 2016

artist: KlezFactor

label: independent

musicians:

Mike Anklewicz: alt-sax - clarinet
Alex Bayer: bass
Florian von Frieling: electric guitar
Finlay Panter: drums
Daniel Weltlinger: violin

gueust musicians:

Ekaterina: vocals (#10)
Paul Georgiou: percussion
Jarek Dabrowski: electric guitar & percussion