© Rootsville.eu

The Knickerbocker All-Stars
ft. Jimmie Vaughan & Duke Robillard

Texas Rhody Blues


© Rootsville 2016

...and they are back!!!

The Knickerbocker All-Stars hebben in hun lijst van albums er met deze 'Texas Rhody Blues' weerom een nieuwe CD aan toegevoegd. Zoals gebruikelijk zal het in 'The Knickerbocker Café' bij de opnamen van dit album weer een feestje geweest zijn waarbij de bluesliefhebbers hun duimen en vingers hebben kunnen aflikken. Dit Café was ooit ook de thuisbasis van 'Roomful Of Blues' en dus stond ook zijn eminentie Duke Robillard aan de wieg van deze All-Stars.

De groep die werd opgericht door o.a  Duke Robillard en pianist Al Copley en waar ook Rich Lataille op de saxofoon te horen is. Het waren twee oorspronkelijke bewoners van Westerly die besloten om in dit al legendarische café de jamsessies terug leven in te blazen. Dus kunnen we ook stellen dat we Bob Christina en JP Gauthier mogen bedanken dat deze ‘The Knickerbocker All-Stars’ hebben besloten om te beginnen met albums uit te brengen.  Zoals gebruikelijk nodigen deze All-Stars altijd steevast enkele indrukwekkende namen uit en ditmaal stond ook één van de oprichters mee terug op de lijst. Naast Duke Robillar krijgen we ook Jimmie Vaughan, Brian Templeton en Sugaray Rayford te zien tussen de credits.

Net zoals bij de vorige uitgave is nu ook de sfeer van 'Roomful of Blues' alom aanwezig en daar heeft de 'horn section' met o.a. Doug James en Rich Lataille een ruime inbreng in. Openen doen ze op heerlijke wijze met de shuffle 'Texas Cadillac' met aan de vocals niemand minder dan Sugaray Rayford. Ook bij de soulbues-ballad heeft deze imposante Sugaray de eer om zijn stembanden te smeren.

Op 'Going To The Country' is het de beurt aan Duke Robillard en Jimmie Vaughan om aan de bak te gaan net als bij Roy Milton zijn 'I Have News For You'. Iets wat ze nogmaals mogen overdoen op 'Blood Stains on The Wall'. Op het jazzybluesje 'I Trusted You Baby' net als op afsluiter 'Tell Me What's The Reason' daagt er een andere opmerkelijke naam op als Brian Templeton. Op track #12 krijgen we een intermezzo van T-Bone Walker en zo horen we deze legende ook hier in de Knickerbocker Café....


tracks:

01 Texas Cadillac
02 Youve Got Me Licked
03 Respirator Blues
04 Going to the Country (feat. Duke Robillard & Jimmie Vaughan)
05 I Have News for You (feat. Duke Robillard & Jimmie Vaughan)
06 I Still Love You Baby
07 I Got News for You
08 I Trusted You Baby
09 Blood Stains on the Wall (feat. Duke Robillard & Jimmie Vaughan)
10 Ain't That Dandy
11 Reap What You Sow
12 T Bone Speaks
13 Tell Me What's the Reason


more info:

year: 2016

artist: The Knickerbocker All-Stars

label: JP Cadillac Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

the place to be: The Knickerbocker Café

musicians:

Mark Teixeira (drums)
Brad Hallen (bass)
Al Copley (piano) #7,10,13
Bruce Bears (piano) #4,5,9
Matt McCabe (piano) #1,3,6,8,11
Monster Mike Welch (guitar)
Doug James (baritone & tenor sax)
Rich Lataille (alto & tenor sax)
Doc Chanonhouse (trumpet)
Carl Querfurth (trombone)

special guests:

Duke Robillard (guitar & vocals) #4,5,9
Jimmie Vaughan (guitar) #4,5,9
Sugaray Rayford (vocals) # 1,3,6
Brian Templeton (vocals) #8,13
Willie J Laws (vocals) #4,5,9