© Rootsville.eu

Landon Spradlin
No More Blue Mondays


© Rootsville 2016

Landon Spradlin is een blues-shouter die het levenlicht zag in Louisiana en meer bepaald in New Orleans en dan krijg je het als muzikant toch met de paplepel ingegeven. Landon Spradlin weet blues en gospel te combineren en ook zijn gitaarstijl is een mix van al het goeden zo krijgen we buiten Delta ook Memphis te horen.

Deze 'No More Blue Mondays' werd reeds uitgegeven in 1995 en werd destijds opgenomen met leden van Erci Clapton's band. Op deze registratie kan je duidelijk horen dat deze Landon Spradlin 'het' heeft geleerd waar je je destijds het best de muziek kon aanvolen en dat was in elke club, op iedere hoek van de straat zoals ook tijdens de kerkdienst.

Het resultaat is een beklijvend mooi album geworden vol van blues, soul en gospel. Vanaf het bluesy 'Seminary' over een mooie soulbalade als 'Drift Away' tot gospel hoogstandjes als 'My Help' je wordt aangetrokken door hoogstandjes from the deep south.

Het zal je na het beluisteren van deze 'No More Blue Mondays' dan ook niet verbazen dat hij ook wat pastoraal werk weet te verrichten in Virginia en zich daarbuiten bezig weet te houden met het opleiden van jong en opkomend talent al mag hij van ons nog eens een album als deze 'No More Blue Mondays' op de markt brengen. Let's raise the roof!!!

 

tracks:

01. I’ve Never Been To Seminary
02. No More Blue Mondays
03. First Fruits
04. Drift Away
05. I Got Jesus Name
06. My God
07. He Is There
08. My Friend Jesus
09. My Help


more info:

year: 2016

artist: Landon Spradlin

label: Euro-American Productions

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Landon Sprandlin
Norman Barratt
Henry Spinetti
Dave Markee
Dan Cutrona
James Gosney
Amoy Levy
Ciceal Levy
Owen Welch