© Rootsville.eu

Larry Corban
Corban Nation


©Rootsville 2016

De thuisbasis van Larry Corban is The Big Apple. Als jazzgitarist wist hij al met een hele lijst namen te werken. Hij bezit een 'Bachelor of Music' die hij behaalde en behaalde tevens een Master Degree in Music Education.

Met bassist Harvie S en drummer Steve Williams bracht deze Larry Croban als trio als 2 albums op de markt en voor deze 'Corban Nation' werden daar nog James Weidman aan de keys en saxofonist Steve Sagle aan toegevoegd.

Op dit album vinden we 9 tracks terug waarvan Larry de credits van 8 nummers voor zijn rekening neemt. Het trio werd als Quartet uitgebreidt met James Weidman aan de keyboards maar nummers als 'In-Vision', 'Corban Nation' en 'Slow Fizz' krijgen een extra dimensie met de toevoeging van Stave Sagle aan de saxen.

Op 'What It Is' kleuren ze een beetje funky maar het intense gitaarspel van Larry blijft op de voorgrond en geheel wordt extra in de verf gezet door de heerlijke grooves van de Fender Rhodes. Met 'Child's Tune' brengen Larry Corban en zijn kompanen een bluesy ballad ten gehore. Het enig nummer op deze 'Corban Nation' dat ze gaan lenen zijn is 'Segment' van Charlie Parker.


Tracks:

01 In-Vision
02 Corban Nation
03 What It Is
04 Child's Tune
05 The Shape Of Time
06 Segment
07 Trekian Logic
08 Slow Fizz
09 I Shoul Care

 

more info:

year: 2016

artist: Larry Corban

label: Nabroc Records

promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

musicians:

Larry Corban
Harvie S
James Weidman
Steve Williams
Steve Sagle