© Rootsville.eu

Laurence Jones
Take Me High


© Rootsville 2016

In 2014 kwam er enigszins een samenwerking tot stand tussen de Britse jonge god Laurence Jones en producer Mike Vernon. Het resultaat is dat Laurence voor zijn nieuwe album deze Mike Vernon heeft uitgekozen als producer. Deze Mike Vernon zagen we nog zelf aan het werk met zijn Mighty Combo op Gevarenwinkel 2015 en werkte voor diverse groten in de Britse muziekscene zoals o.a. Eric Clapton en Peter Green.

Ikzelf zag deze Laurence Jones na zijn indrukwekkende verschijning op onze podia al richting rock gaan maar ook met deze ‘Take Me High’ blijft hij zijn fans trouw. Hij profileert zich zelfs als een uitstekend songwriter want uitgezonderd Stevie Wonder zijn’ Higher Ground’ zijn alle andere nummers door hem geschreven.

Natuurlijk blijft hij trouw aan de Britse tak van de blues-rock en met opener  ‘Got No Place To Go’ komt ook zijn trouwe kompaan bassist Roger Inniss in het spreekwoordelijk beeld. We kennen deze Laurence Jones voornamelijk als een power trio en toen Walter Trout hem verzocht om in 2013 als voorprogramma aan te treden was dit uiteraard een serieuze springplank voor deze uitzonderlijke guitarslinger. Wat volgde waren superlatieven van Walter Trout en de ganse Britse pers.

Voor deze bij Ruf Records uitgebrachte 'Take Me High' doet Laurence ook beroep op keyboardspeler Bob Fridzema iets wat uitzonderlijk goed lijkt te lukken zoals op 'Something's Changed'. Buiten producer mag Mike Vernon ook de backing vocals waarnemen op dit album. Geen buitensoprigheden te vinden op deze nieuwe als ligt 'Live It Up' wel lekker in het oor. ook veteraan Paul Jones van o.a. bij Manfred Mann mag als harper dienst doen op deze 'Take Me High'.

Met het eerder soulvolle 'I Will' weet deze Laurence Jones me zelfs te verrassen en horen we weerom een perfecte balans met Bob Fridzema aan de Hammond en Laurence zijn heerlmijke gitaarrifjes. 'Thinking About Tomorrow' is een heerlijke ballad en harper Paul Jones kan zich eindelijk op 'The Price I Pay' volledig laten gaan. Op 'Higher Ground' van Stevie Wonder komt een andere grote naam opduiken want de vocals zijn hier voor Reuben Richards in deze stevige versie van deze wereldhit.

Een meer dan degelijke opvolger voor 'What's It Gonna Be' en zo staat de teller van deze Laurence Jones al op 3 wat betreft de studioalbums...


tracks:

01. Got No Place To Go
02. Something's Changed
03. Live It Up
04. Addicted To Your Love
05. I Will
06. Thinking About Tomorrow
07. Take Me High
08. Down & Blue
09. The Price I Pay
10. Higher Ground


more info:

year: 2016

artist: Laurence Jones

label: Ruf Records

musicians

Laurence Jones: guitars & vocals
Roger Inniss: bass
Phil Wilson: drums & percussion
Bob Fridzema: keyboards & Hammond
Mike Vernon: backing vocals
Paul Jones: harmonica
Rueben Richards: vocals on #10 & backing vocals on #03