© Rootsville.eu

Layla Zoe
Breaking Free


©Rootsville 2016

Het moet zijn alsof ze in een rootsbaan zit want het leven van deze Canadese Layla Zoe gaat sneller dan 100km/u. In het drieluik van de Blues Caravan 2016 hebben we nu deze ‘Breaking Free’ in onze speler zitten.

Layla Zoe leeft in Toronto Canada en haar voorstellen aan onze blues adepten is volstrekt overbodig geworden. Na haar  vorige albums ‘Fire Girl’,  ‘Sleep Little Girl’ en ‘The Lily’ verscheen er vorig jaar nog een ‘live’ album dat werd opgenomen in de ‘Spirit of 66’ te Verviers. Vorig jaar trad ze in België nog op in diezelfde ‘Spirit’ maar ook Duvel Blues en een zeer gewaardeerde ‘blues night’  in CC Palethe te Overpelt vielen toen allemaal in de smaak. Dit jaar zal Layla Zoe te zien zijn bij de gerenommeerde Blues Caravan 2016 waar ze samen met Ina Forsman en Tasha Taylor zal te zien zijn. Gewoontegetrouw verschijnen de drie hoofdrolspelers van deze Blues caravan ook met een nieuw album bij ‘Ruf Records’ en voor Layla Zoe is het deze ‘Breaking Free’.

Daar waar ze de vorige  albums aan de slag ging met rock-gitarist Henrik Freischlader werd het nu tijd om een andere weg in te slaan. Samen met gitarist Jan Laacks ging ze nummers schrijven die toch een ietwat ander beeld van deze Layla Zoe weten te schetsen. Wat wel nog van toepassing bleef is haar krachtige en soms ruige stem waarmee ze zo bekend is geworden.

‘Breaking Free’ zijn 11 prachtige nummers geworden waarbij ze opent ‘Backstage Queen’ waarmee ze haar stembanden dadelijk op de juiste toonaard zet. Een nummer waarmee ze ook haar waarde in de bluesrock weet te verstevigen. ‘Why Do We Hurts The Ones We Loves’ is een ballad waar ze met haar band de semi-akoestische toer op gaat. Een nummer waar door de keyboards een beetje soulfeeling wordt blootgelegd. Op dit album en meer bepaald op het nummer ‘Wild One’ komt Layla Zoe aandraven met een gastmuzikant en niet meteen iemand van de minsten. When slide en bluesrock come together.

Wat het ook steeds weer doet is ‘Funk’ en ook op deze ‘Breaking Free’ mag dit natuurlijk niet ontbreken en de funk werd hier in ‘Work Horse’ gestopt. ‘Wild Horses’ is de alomgekende cover op dit album en is een nummer dat door haar toedoen op de ‘live’ concerten meer zullen bijdragen dan op dit album ook al om de algemene populariteit van deze Stones stempel.  Afsluiten doet Layla Zoe hier met een zeer mooie ballad die haar stem weer alle eer aandoet. A heartbreaker!


tracks:

01 Backstage Queen
02 Why Do We Hurt The Ones We Love
03 Wild One
04 Highway Of Tears
05 Breaking Free
06 Work Horse
07 Sweet Angel
08 Run Away
09 Wild Horses
10 A Good Man
11 He Loves Me

 

more info:

year: 2016

artist: Layla Zoe

label: Ruf Records

distribution: V2Records

musicians:

Layla Zoe
Jan Laaks
Gregor Sonnenberg
Hardy Fischötter

guest:

Sonny Landreth