© Rootsville.eu

Lazy Afternoon
Whatever!


© Rootsville 2016

Deze 'Lazy Afternoon' is een Zweedse Americana-country band. Dat deze band het louter en alleen uit plezier voor de muziek doet is hier op hun album 'Whatever!' wel te horen. Volledig ontspannen brengen ze hier 13 tracks die soms een beetje bij richting Tex-Mex aanleunen en dat heeft ook wel te maken Jörgen Ahlqvist die met zijn accordeon ons doet terug denken aan Flaco Jiminez.

Dat deze heren uit Zweden komen is soms wel te horen maar dat mag je zeker niet tegenhouden om dit een leuk en ontspannend album te gaan vinden. De meeste nummers vallen wel een beetje terug in hetzelfde rustige tempo en we moeten al wachten tot 'Here We Go Again' om dan uiteindelijk het gevoel te krijgen dat we richting dansvloer willen trekken.

Met 'Goodbey' trekken ze zelfs het tempo nog een beetje naar omhoog. Lekkere country is zeker wel 'South is My Goal' waarop de harmony zang van Sofia Lilja wel aanwezig is maar net niet dat tikkeltje dat je laat rechtveren.

Verdienstelijke album met een trage wals als 'Farewell' en nummers als 'Searching For Gold' maar een beetje meer schwung of 'whatever' was meer dan welkom geweest.


tracks:

01. Searching For Gold
02. Any Road
03. Shelter Me
04. Before You Fall Asleep
05. As Time is Passing By
06. Here We Go Again
07. I Am Lost
08. The Road
09. Goodbye
10. Passed Away
11. South Is My Goal
12. Sunday AFternoon
13. Farewell

 


more info:

year: 2016

artist: Lazy Afternoon

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians

Bo Ahlbertz
Jorgen Ahlqvist
André Kristiansson
Stefan Magnusson
Pontus Nordborg
Matthias Svennson

special guests

Christian Hoy
Sofia Lilja