© Rootsville.eu

Lee Delray
Brand New Man


© Rootsville 2016

Voor dee Lee Delray zich begon op te maken om et een eigen band te gaan spelen verdiende hij de kost door bij iedereen te spelen die hem destijds wist te vragen. Reeds op jonge leeftijd ontsprong bij hem de liefde voor de gitaar. Alhoewel hij werd geboren in het zonnig Florida groeide deze Lee Delray op in ‘The Big Apple.

Eind jaren tachtig werd deze Lee Delray door de blues aangetrokken en een tiental jaaartjes later tourde hij door het land met zijn power-trio bestaande uit Ken Cronklin aan de drums en bassist John Meola. Tijdens zijn carrière wist hij ook enkele grote namen te begeleiden zoals Eric Sardinas en kon ook verschillende regionale nominaties in de wacht te slepen.

In 2013 bracht hij dan eindelijk zijn debuut-album '570-Blues' uit en nu drie jaartjes later mogen we zijn 2de album 'Brand New Man' verwelkomen. Voor dit album schreef hij negen van de tien nummers zelf. Alleen voor Albert King zijn 'I'll Play The Blues For You' ging hij shoppen en voor dit nummer neergepent door Jerry Beach wist hij toch een ander arrangement uit zijn stevig klinkende gitaar te halen.

Zijn kenmerken zijn stevige rifjes en soms gaat zijn blues een beetje de weg op van Robert Cray al wil deze Lee Delray toch wat meer modernere toesten in te steken door op 'First String Man' wat 'rap' in te verwerken, een nummer dat waar de rap geschreven en gebracht werd door Young Chizz. Nog een hedendaagse toets op datzelfde nummer komt van Deejay Nogood.

Soms balanceert de muziek van Lee Delray op de grens van stevigere blues en blues-rock maar 'nummers als 'Love Line' doet de balans dan weer overhellen richting funky blues. Deze Lee Delray zou zeker en vast niet misstaan op onze podia.


tracks:

01 Meet My Maker
02 I'll Play The Blues For You
03 First String Man
04 Blues Came Callin'
05 Love Line
06 Cookin' In My Kitchen
07 Hollar
08 Gotcha
09 Mine All Mine
10 Yesterday's Tears


more info:

year: 2016

artist: Lee Delray

label: JAC Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Lee Delray
Scott Ward
Ken Crocklin
Rick Fleming
Papa John Mole
Mike' Sweetharp' Smith
Lenny Hayden
Young Chizz
Deejay Nogood