© Rootsville.eu

Leigh Pilzer
Strunkin'


©Rootsville 2016

Alhoewel deze Leigh Pilzer eerst in gedachten had om celliste te worden viel ze tijdens haar studies voor de muziek van Lester Young en Dexter Gordon waardoor haar carrière een merkwaardige ommekeer kende door over te gaan naar saxofoon. Deze Leigh Pilzer behaalde haar ‘bachelor’ in Berklee en keerde toen richting thuisbasis, Washington.

Samen met haar baritonesax  speelt ze bij diverse bands zoals ook het Jen Krupa-Leigh Pilzer Quintet en is ook lid van’Smithsonian Jazz Masterworks Orchestran’,’ The Bohemian Caberns Jazz orchestra’ en natuurlijk ‘The DIVA Jazz Orchestra’ waar ze ook internationale roem mee wist te vergaren.

Deze ‘Strunkin’ is Leigh Pilzer haar eerste album als bandleider en kwam tot stand door de samenwerking met haar collega’s van onder meer ‘The Diva Jazz Orchestra’. Het werd een ‘live’ opgenomen album met medewerking van Jen Krupa aan de trombone, Sherrie Maricle op de drums, Amy Shook aan de staande bas en Jackie Warren achter de piano.

OP dit album vinden we 8 nummers terug als 'Blue Moo','Traddish' en 'It's Anyone But You'. De release van dit album werd gehouden op 21 oktober en met dit vrouwelijke Quintet is het beluisteren van nummers als 'Strunkin' en 'Duel At Down' een enorme beleving in jazz.


Tracks:

01 Strunkin'
02 Blue Moo
03 Miss Ally in Allyworld
04 Brag Time
05 Thaddish
06 It's Anyone But You
07 Look Before You Lerp
08 Duel At Dawn

 

more info:

year: 2016

artist: Leigh Pilzer

label: Independent

promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

musicians:

Leigh Pilzer: baritone saxophone
Jen Krupa: trombone
Sherrie Maricle: drums
Amy Shook: bass
Jackie Warren: piano