© Rootsville.eu

Levee Town
Takin' & Givin'


© Rootsville 2016

'I'm a Damn Good Time' is één van de 14 nieuwe songs op het 6de album van deze Levee Town en die titel kunnen we best als een statement gebruiken. Deze swinging Texas shuffles soms gespeend met vrolijke slide wordt ons gebracht door Brandon, Jacque en Adam die de bouwstenen vormen van deze Levee Town.

Hun roots liggen in Kansas City dus weten ze ook wel hoe de vrouwelijke inwoners er zich gedragen en dat vinden we ook terug op het door Jacque Garoutte geschreven 'Kansas City Woman'. Ook Everyday and Every Night is van zijn hand en Ace Moreland tekende voor 'I'm a Damn Good Time' maar voor de rest van de nummers gaan de credits naar Brandon Hudspeth.

Op dit album vinden we blues terug voor ieder wat wils van heerlijke shuffles als de titeltrack 'Takin' & Givin' tot prachtige slowbluesjes als 'Sunday Afternoon'. Dus geven ze ons een hoop plezier en nemen ze daardoor onze volledige aandacht. Of hun naam een relatie heeft met Sonny Landreth zijn album is hoogst waarschijnlijk maar desalniettemin herbergt dit album ook diverse bluesstijlen.

Van het funky 'High Flyin' Mama' tot het met Western Swing doordrongen 'Mr. Jameson' alle nummers blijven lang genoeg ronddwalen in je brein. Of neem nu de boogie 'You're So Hip' een nummer waar op wil shaken. Klaar om een feestje te bouwen zonder je te hoeven vastpinnen op een enkele bluesstijl neem dan deze 'Takin' & Givin' van Levee Town en alles klaart meteen op.


tracks:

01. Takin' & Givin'
02. High Flyin' Mama
03. Kansas City Woman
04. Mr. Jameson
05. Walkin' Down The Road
06. You're So Hip
07. I'm a Damn Good Time
08. Charlie Brown
09. I'm Gone
10. Sunday Afternoon
11. Letter To My Baby
12. Do-Si-Do
13. Everyday and Every Night
14. El Grape


more info:

year: 2016

artist: Levee Town

label: Independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Brandon Hudspeth: vocals & guitars
Jacque Garoutte: vocals, bass, slide & harmonica
Adam Hagerman: drums & percussion

special guests:

Annie 'P' Walser: piano
Chris Hazelton: Hammond
Jimmie Meade: harmonica
Jaisso Taylor: lead vocals #5 & 10