© Rootsville.eu

Lew Jetton & 61 South
Rain


© Rootsville 2016

Al is deze Lew Jetton met zijn 61 South al een oude rot in het vak toch is het nog maar het derde album van deze dynamische songwriter. Na ‘State Line Blues’ en ‘Tales From A Lane’ is deze ‘Rain’ nu beschikbaar voor huidige en toekomstige fans. Een album met 10 nummers waarvan er 8 zijn geschreven door Robert Lewis Jetton himself. Op dit album doen ze enkel beroep op het outstanding ‘Feels Like Rain’ van John Hiatt waarop Dan Bell zich kan uitleven op zijn keyboards. De andere cover is de afsluiter ‘It’s Raining’ van  de betreurde Allen Toussaint (1938-2015).

Laat u zeker niet misleiden door de naam '61 South' want deze Lew Jetton en zijn kompanen brengen ook uitstekende blues van de Oostkust uit de Windy City, Chicago Blues met name. In feite is dit album een mix van diverse stijlen want ze beginnen eraan met stevige Chicago blues met het nummer 'Who's Texting You', eentje met een funky attitude. 'Move On Yvonne' is zo een lekker rockend bluesje uit het zuiden waarop Lew Jetton beroep doet op een vrouwelijke helft. Denk nu niet dat deze Yvonne is want ze noemt gewoon Miranda Louise al noemt zij Lew wel met naam...

Met een intro van reverend Joann Green krijgen we nog meer variatie op dit album door het met country doordrenkte vrolijke 'Glory Train'. Met het afsluitende 'It's Raining' weet deze Lew Jetton ons te pakken door het nummer te brengen met enkel als begeleiding J.Solon Smith op de piano. Voor ons moet deze Lew Jetton & 61 South niet meer zo lang wachten en mogen ze de frequentie voor het uitbrengen van albums danig wat opdrijven.


tracks:

01. Who's Texting Me
02. Move On Yvonne
03. Mississippi Rain
04. Lay Me Down
05. Glory Train
06. Feels Like Rain
07. Done Done It
08. Sandy Lee
09. Keeping Me Awake
10. It's Raining


more info:

year: 2016

artist: Lew Jetton

label: Coffee Street Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Lew Jetton: vocals & guitar
Erik Eicholtz: drums,
Dan Bell: keys & guitar
James Sullivan: bass
Otis Walker: bass
Sam Moore: guitar

special guests:

Alonzo Pennington: guitar
J. Solon Smith: piano
J.D. Wilkes: harmonica
Miranda Louise: vocals
Reverend Joann Green: Radio Preacher