© Rootsville.eu

Libby Koch
Just Move On


© Rootsville 2016

Wanneer je opgroeide in Houston Texas en dan ook nog muzikale kwaliteiten bezit kan het niet anders of je gaat je met country music bezig houden. Alhoewel Amerika rijkelijk bezaaid is met country-zangeressen weet toch ook deze Libby Koch van zich af te bijten.

Voor haar nieuwste album 'Just Move On' liet deze singer-songwritster zich inspireren door collega's als Loretta Lynn en Dolly Parton om er maar enkelen te noemen. Ook als songwriter laat deze Libby Koch horen wat ze in allemaal haar mars heeft. Zo zat ik zelfs even op het verkeerde been bij het horen van 'You Don't Live Here Anymore', een nummer waarvan ik niet wist dat het van haar hand is.

De opnamen van deze 'Just Move On' werden op 2 dagen ingeblikt en daar stond zelfs deze country-dame enigzins versteld van. Na haar debuut EP, 'Barn Burner' uit 2008 bracht ze nadien nog 3 solo albums uit waarvan het laatste, 'Tennessee Colony' dateert van 2014. Een jaartje voordien bracht deze Libby Koch samen met Lainey Balagia en Debbie Forrest onder de naam 'The Grievous Angels' een album uit met diezelfde naam.

Met dit nieuw album is ze trouw gebleven aan Berkalin Records en met Bil Vorndick wist ze een bekwame producer aan de mouw te trekken want hij werkte ook al samen met o.a. Alison Krauss. Op dit album vinden we 11 heerlijke country songs terug met uitschieters als 'Bring You Down' een nummer dat ze samen schreef met Ellen Tipper.

Maar ook ballads als haar 'Lady Luck zijn best wel te smaken. Nummers als 'Don't Know How' en 'Back To Houston' maken dit country plaatje compleet.


tracks:

01.  Just Move On
02.  You Don't Live Here Anymore
03.  Out of My Misery
04.  Don't Know How
05.  Chance on Me
06.  I've Been Blind
07.  Tell Me No Lies
08.  Bring You Down
09.  Lady Luck
10.  Back to Houston
11.  Wish You Were Here


more info:

year: 2016

artist: Libby Koch

label: Berkalin Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians

Libby Koch
Bruce Dees
Lynn Williams
Glenn Worf
Bobby Ogdin
Sonny Garrish
Bob Williams
Aubrey Haynie
Michael Black
Vickie Carrico
Eric Brace
Andrea Zonn