© Rootsville.eu

Little Hook
Selftitled


© Rootsville 2016

Little Hook, 10 orginals in this all-round debutalbum with stunnin' slide and a howlin' harp, going from provocative beats over country blues till a gripping French song but always with boogie on their minds....

Het is dan zover!!! Het lang verwachte debuutalbum van Little Hook is een feit. Ik stelde de vraag aan Renaud al sinds het eerste concert dat ik kon meemaken van deze 'Little Hook', met steeds hetzelfde antwoord, we zijn er aan bezig. Dit jaar op 'Backyard Blues' grepen ze me dan nogmaals bij de keel met het brengen van een aangrijpend nummers en dan nog wel in het Frans gezongen. Geen nood volgens Renaud het zou op hun debuutalbum komen en hij heeft woord gehouden...

Little Hook, dat zijn naast Renaud Lesire op gitaar en vocals, ook nog 'Big' Dave Reniers aan de Mississippi saxofoon, Bart Mulders op gitaar en drummer Steve Wouters. Hun 'live' optredens zijn telkens weer van een ander allooi met nummers die diep onder je weten te kruipen. Opzwepend, aangrijpend en intens maar steed met de nodige 'boogie' in verweven. Het kon en mocht dus ook niet uitblijven of deze band zou er met een album gaan aankomen.

Deze vier gerenommeerde muzikanten trokken in februari van dit jaar richting ROZ studio te Maastricht voor de opnamen van hun debuutalbum. Sterk is zeker dat alle nummers door Renaud Lesire zijn geschreven uitgezonderd 'Hooked' waarbij Big Dave ook wat in de pap te brokken heeft. Een album met 10 nieuwe originals waarbij we toch enkele prachtige instrumentale pareltjes op terug weten te vinden zoals de doordringende opener 'Hillburner' een hill country bluesje met ballen.

'Hooked' is uiteraard hun lijflied te noemen en werd geschreven door Renaud en Big Dave samen. Integrerende beats die me bij de intro even een beetje doen terugdenken aan 'Spirit in ...' maar al vlug overgaand tot een stevige opzwepende boogie soms met een beetje psychedelic feelin'. Bijzonder mooi is voor mij zeker 'Movin' On' een eerder rustig nummer waarbij we flarden van rock uit een vroegere periode kunnen in terug vinden.

'Weedpicker' is nog zo één van die uit de band springende instrumentale buitenbeentjes op dit album, en lijkt zo geschreven op één of andere 'front porch' in de naburigheid van de katoenvelden. Met een stip op tien is voor mij zeker 'Mourir Debout', gewoon bullseye in dit dit alleshebbende nummer! Op 'Back At The Shack' mag Big Dave naast zijn harp even zorgen voor zijn uitzonderlijk whistlin' intermezzo waarbij hij samen met het mumblin' van Renaud dit nummer iets mysterieus meegeven.

Afsluiten doen deze 'Little Hook' in stijl en met de melancholische vraag 'where are you?' lijkt het wel of ze 'Sedna' de moeder van de zee uit haar mytholgogische eenvoud in de hedendaagse realiteit willen brengen of wil Big Dave met zijn gefluit nu eens de sirenen naar hem toe lokken, ik zal het hen eens moeten vragen ;-) Mij lokken ze in alle geval naar hun concerten!


tracks:

01 Hillburner
02 Drowning In My Own Tears
03 Hooked
04 Movin’ On
05 Weedpicker
06 Tell Me Baby
07 Mourir debout
08 Tomorrow Night
09 Back at the Shack
10 Sea

all songs written by Renaud Lesire except #03 by R. Lesire & Dave Reniers aka Big Dave


more info:

year: 2016

artist: Little Hook

label: Naked (Donor Productions)

distribution: Bertus

booking: Twinstreet Bookings

musicians:

Renaud Lesire: guitars & vocals
'Big' Dave Reniers: whistles, vocals on #03
Bart Mulsers: guitars, bass on #07
Steve Wouters: drums & percussion

special guest:

Daniel Willem: strings & harmonies on #07