© Rootsville.eu

Little Mike
How Long?


© Rootsville 2016

Het minste wat je van Michael Markowitz aka Little Mike kan zeggen is dat hij een bezige bij is. Vorig jaar kregen we nog het album met Zorah Young en de compilatie met Pinetop Perkins en Jimmy Rogers in de bus en nu al is er een nieuwe van deze harper uit de Big ‘Apple’. Mike Markowitz draait al mee in de bluesscène sinds begin jaren tachtig.

‘De’ blues leerde hij spelen door Pinetop Perkins en Jimmy Rogers maar ook Hubert Sumlin en James Cotton leerde hem de knepen van het vak. Naast 7 eigen nummers krijgen we op dit 12 tracks tellende ‘How Long?’ ook enkele knappe arrangementen van steengoede covers te horen. Zo is er zijn visie op de heerlijke jazz-klassieker ‘Moanin’ van Art Blakey and the Messengers.

Met 'When My Baby Left' en 'Tryna' Find My Baby' krijgen we twee typische shufflin' bluesje te horen. 'Cotton Mouth' is een opener van eigen hand en een schoolvoorweeld van West Coast blues en met 'Slam Hammer' van Johnny Jong schakelt deze Little Mike nog vlug een versnelling hoger.

Voor de titeltrack 'How Long' ging hij te leen bij J.B. Lenoir de bluesman die amper 38 jaar oud werd. Met 'Sam's Blues' heeft deze little mike een prachtig slowbluesje uit de mouw weten te schudden in de sfer van de rokerige juke joints in de Mississippi Delta.


tracks:

01. Cotton Mouth
02. How Long
03. Smokin'
04. Moanin'
05. When My Baby Left Me
06. Slam Hammer
07. Watcha' Gonna Do
08. Sam's Blues
09. Bad Boy
10. Not What Mama Planned
11. Tryna' Find My Baby
12. Sittin' Here Baby


more info:

year: 2016

artist: Little Mike and the Tornadoes

label: Independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Little Mike
Camm Robb
Dave Sweet
Troy Nahumko
John Edelmann
Joe Fontenot
Ken Stearne
Mitch Margold