© Rootsville.eu

Little Steve & The Big Beat
Another Man


© Rootsville 2016

It's like you shake James Hunter and Si Cranstoun in a bowl and you become the hottest Dutch rhyhtm and blues sensation ever, a sublime horn section, stunnin' ritme section and this Little Steve is an excellent guitarslinger with a soulful voice too ...

Even verstand op nul en gewoon genieten want de nieuwe van Little Steve & The Big Beat zit in de speler. Met deze formatie laat Nederland duidelijk horen dat het niet enkel bluesrock hoeft te zijn. Niet dat daar iets mis mee zou zijn maar een potje goede ouwe 'Ol' School' rhyhtm and blues en de zorgen zijn een tijdje van de baan.

Naast de genieuze gitaarspeler Steven van der Nat aka Little Steve bestaat deze band nog uit twee excellente blazers met Martijn 'Tinez' van Toorn en Evert Hoedt. De ritme sectie bestaat uit drummer Jody van Ooijen en, mag ik even chauvinistisch zijn, bassist en mijn landgenoot Bird Stevens. Deze band ontstond in 2013 en al onmidddelijk krijgen ze behoorlijk wat speeltijd zoals Blues Peer, North Sea Jazz en Breda Jazz festival en dat zijn toch al referenties die kunnen tellen. In 2014 brachten ze de single 'Brand New Man' uit en tijdens de Dutch Blues Awards van 2015 waren nominaties voor 'Best Band', Best Vocalist' en 'Best Drummer' niet uit de lucht gegrepen. Hun eerste wapenfeit was een EP in 2013 en nu in 2016 zijn ze dus klaar om hun full CD 'Another Man' op ons los te laten.

Op het album vinden we 11 tracks terug en openen ze met 'Just Foolin' Around' en net dit nummer ligt bij mij goed in het oor omdat ik er terug dat heerlijk gitaarrifje in terug hoor waar Alex Schultz destijds ten tijde van The Mighty Flyers met 'Jam Up' me een 'earworm' van gewelste wist mee te geven, iets wat nu weer het geval blijkt te zijn met deze van Little Steve.

'Teasin’ Without The Pleasin’ is een mix van rhythm and blues met een vleugje Memphis Soul, een nummer waar de band ten volle tot uiting kan komen. 'Brand New Man', 'Change My Ways' en 'Yes You Can' zijn van die swingers waarbij je zo tot de dansvloer wordt aangetrokken. En dan komen ze nog aandraven met 'Another Man' een tearjerker van formaat en kippevel à la minute. Doet me denken aan de doorbraak van Eli 'Paperboy' Reed.

'Live and Learn'...yep zou best een quote kunnen zijn bij het beleven van deze Little Steve & The Big Beat...

met dank aan Bert Pijpers

 

tracks:

01 Just Fooling Around
02 Teasin’ Without The Pleasin’
03 Dangeroud Kind
04 Things
05 Another Man
06 Brand New Man
07 Change My Ways
08 Yes You Can
09 I Gotta Know
10 Just One More Time
11 Live and Learn


more info:

year: 2016

artist: Little Steve & The Big Beat

label: Continental Record Services (CRS)

musicians:

Little Steve
Martijn 'Tinez' van Toorn
Evert Hoedt
Bird Stevens
Jody van Ooijen