© Rootsville.eu

Love On Drugs
I Think I'm Alone Now

CD report: Wim
© Rootsville 2016

Love on Drugs is de schuilnaam voor het solo project van Thomas Ponten, singersongwriter en gitarist bij Little Green. Diut werkstukje draagt hij op aan de vorig jaar verongeluktezanger Andreas Johansson. In Watercolor, die eigenlijk nog in een demofase bleef hangen, kan je de stem van zijn overleden kompaan nog horen.

Het start met de titelsong, een (afscheids)gesprek met op de achtergrond de door een girlgroepje uitgevoerde hit van Tiffany en Tommy James’ I Think  We’re Alone Now waarop verder geborduurd wordt met zonnige door jingle-jangle gitaartjes en orgeltjes gedomineerde melodieuze pop van de bijna gelijknamige titelsong. I Wanna Stay Young With You is eveneens zo’n bruisend nummer met enthousiaste samenzang.  Een van de fraaiste songs uit dit bescheiden setje is ongetwijfeld Blue, op het lenige basstramien van de alomtegenwoordige Krister Selander en soepel drumwerk balanceren lenige gitaarakkoorden die in een jazzy afterhours sfeer baden.

Met acht tracks die nauwelijks 25 minuten beslaan, is I Think Alone Now eerder een uit de kluiten gewassen EP dan een echte langspeler, daar kijken we op basis van dit schijfje behoorlijk reikhalzend naar uit.


tracks:

01 I Think I’m Alone Now
02 Blue
03 River Keep On Flowing
04 I Wanna Stay Young With You
05 Gated Comformity
06 Queen Size Bed
07 Watercolors
08 Get Away


more info:

year: 2016

artist: Love On Drugs

label:

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians

Johan Håkonsson (drums - #1, 2, 4)
Krister Selander (bass)
Jessica Bah Rösman (vocals - #1, 6)
Andreas Johannesson (vocals - #7)
Thomas Pontén (all other instruments and vocals)