© Rootsville.eu

Lucas Haneman Express
Tearing Up The Rails

©Rootsville 2016

The Lucas Haneman Express, some high voltage moderns Onatrio blues in a funky enviroment, they just blow the whistle and all we have to do is follow... it's like riding the Canadian Pacific Railway.

Lucas Haneman is een in Ontario gevestigde singer-songwriter die zijn 'blues' met dit nieuw album 'Tearing Up The Rails' een gans nieuw statement wil meegeven. Samen met drummer Jeff Asselin, bassist Martin Newman en tweede stem Megan Laurence werkten ze een album uit met maar liefst 14 originals en daarvoor trokken ze samen met Dean Watson richting Ottawa naar de 'Gallery Studio's'. Opmerkelijk is wel dat ze voor 3 tracks de hulp inriepen van Curry Weber waarbij de legendarische 'Sun Studios' in Memphis als locatie heeft dienst gedaan.

'The Verdict'...is een frisse plaat met hedendaagse en moderne blues samengaand met heel wat funky invloeden en daarbij is het stevige 'The Verdict' ook de openingstrack. Dit powervol trio brengt hier de hedendaagse blues van het noorden tot bij ons en daar zijn we in het minst rouwig om. Nieuw en fris materiaal al liet hij zich op 'Run To You' beïnvloeden door Bryan Adams om het even in eigen land te houden.

Nummers als 'Give Me Life' en 'Calling The Blame' zijn overgevoeling aan heerlijk funky invloeden wat deze plaat zelfs een heleboel hitpotentieel meegeeft. 'Waiting At Your Door' is een slowbluesje dat mede door de 'organ grooves' van Jesse Whiteley een soulgloed over zich heen lijkt te krijgen. Mooi!!! Voor Bryan Adam's zijn 'Run To You' schreven ze een gans ander arrangement waarbij het bluezy gevoel van Steve Marriner aan de bluesharp een extra dimensie mee weet te geven. Steeds aanwezig is zeker ook Megan Laurence als backing vox al kan je gerust van een tweede stem gaan spreken.

Deze 'Tearing Up The Rails' is voor diegenen die van Lucas Haneman nog niet hebben gehoord een meer dan aangename kennismaking van hedendaagse blues tot akoestische ballads als 'Love Shine', het plaatje lijkt hier meermaals te kloppen. Van deep south blues als 'That's The Truth' tot het afsluitende en zeer rockende 'Working Band', dit album is meer dan uitgebalanceerd en laat je de ganse 14 nummers allert blijven...


 

more info:

year: 2016

artist: Lucas Haneman Express

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Lucas Haneman
Jeff Asselin
Megan Laurence
Martin Newman

special guests:

Steve Maririner
Jesse Whiteley
Nevill Carney
Wayne Haneman
Mari Newman