© Rootsville.eu

Lucky Peterson
Long Nights


©Rootsville 2016

Lucky Peterson is de zoon van bluesman James Peterson en werd geboren in Buffalo, de plaats ook waar zijn vader een ‘nightclub’ bezat. Lucky Peterson nam dit nieuw album ‘Long Nights’ op met Kelyn Crapp, Jonathan Fischer en Jamil Byrum.

Met dit 11 nummers tellende album wil Luck Peterson terug gaan naar de roots, en dat is de blues. Een mix van akoestische gitaar en slide maar bovenal aan de piano. Een album waar de doorwinterde blues adept zeker en vast genoegen mee zal nemen. op school speelde Lucke nog op de 'French Horn' maar al vlug leerde hij gitaar spelen en belandde zo bij Etta James, Little Milton en de Bobby Blue Band. Eind jaren 80-tig begon hij albums op te nemen bij Alligator records. Later vehuisde hij naar 'Verve Records' waar hij samen met Mavis Staples een tribute aan Mahalia Jackson opnam. Voor hij voor JPS Records begon te werken nam hij nog een album op voor Blue Thumb Records. In 2007 starte dan de samenwerking met JPS met het album 'Tete à Tete'. In 2012 nam hij 'Live At The 55 Arts Club Berlin' op, een album waarvoor hij een nominatie in de wacht wist te slepen.

Opener is ‘Is It Me’ een funky blues nummer waarbij toch ook de slide doordringt. Na ‘Waiting On You’ komen we bij de titeltrack ‘Long Nights’, een slowbluesje zoals ze dit alleen kunnen maken in de vroege ochtend. Slide krijgen we ook bij ‘Be Your Man’ maar met ‘Wasting My Time’ krijgen we een ouderwetse shuffle en met nummers als ‘Erline’ brengt hij ons terug naar de essentie van de Delta blues.

Lucky Peterson wilde terug naar de roots en met deze 'Long Nights' is hij daar vast en zeker in geslaagd.


tracks:

01. Is It Me
02. Waiting On You
03. Long Nights
04. Be Your Man
05. Wasting My Time
06. Mad As A Man Can Be
07. Never Coming Back
08. Repo Man
09. Six O' Clock Blues
10. Erline
11. Feeling They Call The Blues


more info:

year: 2016

artist: Lucky Peterson

label: JSP Records

personnel:

Lucky Peterson: vocals, guitar, dobro & piano
Kelyn Crapp: guitar
Jonathan Fisher: acoustic bass
Jamil Byrum: drums