© Rootsville.eu

Luke Winslow King
I'm Glad Trouble Don't Last Always


© Rootsville 2016

Persoonlijk en velen met mij was Duvel Blues 2015 een openbaring met het zien verschijnen en aanhoren van deze Luke Winslow King. Afkomstig van New Orleans is deze singer-songwriter gewoonweg een openbaring om naar te luisteren. In zijn muziek kan je alles terug vinden gaande van blues, gospel, folk en NO-jazz. Hij was amper 19 toen hij zich in Louisiana vestigde en er gelukkig ook bleef want de typische sfeer van deze streek bracht hem al tot het maken van uitzonderlijke mooie nummers. Later huwde hij met zijn muzikale partner Eshter Rose King een huwelijk dat helaas in 2015 op de klippen liep want hen samen bezig horen was gewoon magisch.

In 2007  bracht hij zijn self-titled album uit en dat viel ook meteen in het juiste oor bij Bloodshot Records waar hij in 2013 het uiterst knappe album ‘The Comin Tide’ wist op te nemen en een jaartje later ‘Everlasting Arms’. Nu is er dan het nieuwe album ‘I’m Glad Trouble Don’t Last Always’. Luke Winslow King heeft ondertussen al meer dan zijn kunnen bewezen en zijn nummers zijn tegelijkertijd swingend en meeslepend. Zijn doordringende slide in een streling voor het oor waarbij je onmiddellijk wordt meegenomen in de sfeer van de swamps.

Het album werd 'live' opgenomen in de New Orleans Parlor Room Studios en creëert met zijn mix van Delta Blues en Amerikaanse roots muziek een eigen sound die moeilijk te evenaren valt. Van het dromerige openingsnummer tot de doordringende titeltrack het is een rollercoaster van emoties die bij je los komen bij het beluisteren van dit album. 'Change Your Mind' is zo een typisch Winslow nummer waar je alle aspecten van feeling good music in kan terug vinden.

Met 'Esther Please' opent hij zijn hart richting ex waarmee hij als het ware een smeekbede richt tot zijn muze van destijds. 'Watch Me Go' of het met rock 'n roll gespeende 'Act Like You Love Me' alle nummers hebben hun eigen indentiteit waarbij we ook beslissen van ...No More Crying Today....and listen to this Luke Winslow King it will heal you.

Een pakkend en beklijvend mooi resultaat van een triestige wending in een bestaan.


tracks:

01. On My Way
02. I'm Glad Trouble Don't Last Always
03. Change Your Mind
04. Heartsick Blues
05. Esther Please
06. Watch Me Go
07. Act Like You Love Me
08. Louisiana Blues
09. No More Crying Today


more info:

year: 2016

artist: Luke Winslow King

label: Bloodshot Records