© Rootsville.eu

Mac Arnold & Plate Full 'O Blues
Give It Away


©Rootsville 2016

Mac Arnold moet je een ding nageven. Humor is best wel aan hem besteed want zijn laatste album dat hij  opnam met zijn ‘Plate Full ‘O Blues’ kreeg de naam ‘Give It Away’. En het bijzondere of het laconieke hieraan is dat je het album GRATIS kan downloaden op zijn website of op CD Baby. Tof Toch!

Mac Arnold begon zijn carrière met de highschool band ‘J Floyd and The Shamrocks’ met ene James Brown aan de piano. Later werkte hij nog met A.C Reed en Charles Miller en op 24 jarige leeftijd kwam hij bij Muddy Waters terecht waar hij mee aan de wieg stond van de electrified blues. Hij werkte vanaf toen samen met verschillende grote namen uit de blues en speelde zelfs op albums van John Lee Hooker en Otis Spann. Na de Muddy Waters periode richtte hij de ‘Soul Invaders’ op waarmee hij als backing band fungeerde voor namen als The Temptations en BB King. Mac Arnold kennen we vandaag de dag natuurlijk met zijn begeleiders de band ‘Plate Full ‘O Blues’ met daarin Austin Brashier en Max Hightower. Back home is deze Mac Arnold ook een toegewijd tuinder en heeft zelfs een restaurant met Bio voedsel en dezelfde naam als zijn band.

Op dit album krijgen we 13 nummers die zich allemaal lekker laten beluisteren en als restaurant houder kan een nummer als ‘Don't Burn My Cornbread’ zeker niet ontbreken. Vele nummers en misschien ook wel zijn signature is dat Mac Arnold zijn song al vertellend probeert te brengen.  Chicago blues die laidback wordt gebracht met nummers als ‘Damned If I Do’ en ‘Fool Hearted Lover’.

De titeltrack ‘Give It Away’ is heerlijk om luisteren waarmee hij nog eens beklemtoond dat je niet materialistisch hoeft te zijn zolang je jezelf vanbinnen maar goed voelt. Een modern statement voor vrede. Met ‘How I Need You’  krijgen we er eentje dat best kan toegewezen worden aan Eric Bibb. Een nummer dat ook mag gezegd worden van afsluiter ‘Memories’.

Niet vergeten deze Mac Arnold is samen met zijn Plate Full ‘O Blues te beluisteren bij Move2Blues te Hasselt op 8 december 2016. Be There!!!


tracks:

01 Nickel and Dime
02 Don't Burn My Cornbread
03 Uncle Dewitt's Cafe
04 Damned if I Do
05 Give It Away
06 Fool Hearted Lover
07 Nitty Gritty
08 How I Need You
09 Train Smoke
10 Relationship Man
11 I'll Take Care of You
12 Amos Moses
13 Memories


more info:

year: 2016

artist: Mac Arnold

label: Music LLC

musicians:

Mac Arnold
Austin Brashier
Max Hightower