© Rootsville.eu

Mama's Biscuits
Evil Gal

review: Freddie
©Rootsville 2016

Voor Mama’s Bicuits moeten we naar Frankrijk. Alhoewel deze ‘Evil Gal’ al een paar jaartjes te verkrijgen is vinden we bij Rootsville dat deze blues band van bij onze zuiderburen een extra steuntje in de rug mag hebben. Blues met de nodige portie soul & swing daar zijn we altijd al voorstander van geweest, en dit is dus bij dit album niet anders.

Deze Mama’s Biscuits zijn ontstaan in 2001 en met ‘WOMAN’ brachten ze in 2005 hun debuutalbum op de markt. In Frankrijk vielen ze al meteen in de prijzen en dat is niet verwonderlijk wanneer je luistert naar deze formatie. De toonaangevende blues festivals zoals Cognac Blues Passions en Cahors zijn reeds veroverd geweest in het verleden maar hier in België is het voor deze band nog onontgonnen terrein en daar mag dan wel eens verandering in komen want liefhebbers die houden van het blues à la Lou Ann Barton vinden zonder meer hun gade in de blues die zij brengen.

De huidige bezetting bestaat uit Stan Noubard Pacha, Fabrice Millerioux, Simon Boyer en Thibaut Chopin met als vocaliste Véronique Sauriat. Het podium konden ze al delen met namen als Louisiana Red, Larry Garner, Keith Dunn en Benoit Blue Boy en deze laatste heeft zelf zijn medewerking toegezegd op dit album. Op Tell Me Baby’ neemt hij de honneurs met zijn harmonica waar.

De titeltrack van deze ‘Evil Gal’ laat het onmiddellijk swingen en hiermee krijgen we lekker in het oor klinkende blues met een ruig kantje anders was het niet ‘Evil’ ;-). De slowbluesjes als ‘Old Feeling’ en ‘I Got A Notion’ voelen goed aan en hier laten ze blijken dat deze ‘Mama’s Biscuit’ weten hoe het is om blues aan te voelen met de tearjerker ‘I Won’t Try Anymore’ voorop, een nummer waar ‘kiekebisj‘ op zijn plaats is.

Hun arrangement op Percy Mayfield zijn ‘Never Say Naw’ geeft blijk van kunnen en dat is zowat de ganse lijn voor het album. Sterke eigen nummers meestal van de hand van Véronique Sauriat perfect afgewisseld met covers maar dan net niet de meest gekende zodat je niet al te vlug aan het vergelijken slaat. Voor mij alvast een aangename kennismaking met deze ‘Mama’s Biscuits’.


Tracks:

01 Feeling So Lonely
02 Evil Gal
03 Old Feeling
04 I Won't Try Anymore
05 Never Say Naw
06 No More Love
07 Mother's Song
08 A Good Man Is Hard To Find
09 Tell Me Baby
10 You Let Me Grow Old
11 Won't Be Long
12 I Got A Notion
13 Honey Bee
14 Sweet Papa Blues


more info:

year: 2012

artist: Mama's Biscuits

label: independent

booking: Mama's Biscuits

distribution: Amazon

musicians:

Véronique Sauriat: vocals
Manu Guillou: guitars
Philippe Floris: drums
Jean-Marc Despeignes: bass
Pascal Lefèvre: bass
Bala Pradal: piano

guests musicians:

Benoit Blue Boy: harmonica (#9)
Stan Noubard Pacha: guitar (#2)