© Rootsville.eu

Mark Crissinger
Night Light


©Rootsville 2016

Het rare is dat er vanuit Canada zoveel goed materiaal komt maar dat we deze artiesten zelden of nooit tot op onze podia krijgen. Een voorbeeld daarvan is deze Mark Crissinger die toch al sinds 1987 meedraait in blues en aanverwanten. Na jaren te hebben opgetreden als lid van enkele bands verkaste hij in 2007 richting British Columbia waar hij zich begon toe te spitsen op zijn solo-carrière. Een carrièreswitch die zich zowel op blues als in rootsmuziek zijn weg begon te vinden. Na het uitbrengen van ‘Blues Expression’ in 2015 is deze ‘Night Light’ zijn tot nu vijfde studio album.

Op dit album vinden we 10 nieuwe en eigenhandig geschreven nummers van deze singer-songwriter. Openen doen ze met een vrolijke shuffle met enig barrelhouse feeling met een Dan Hube achter de piano en Marty Howe als harper. Met 'Poor Boy Blues' trappen ze het gaspedaal een lichtjes in een nummer waar het timbre van Mark dit van een Delbert McClinton weet te benaderen en dus ook diens gekende country flavour.

Titeltrack 'Night Light' is een laidback gebracht bluesje met een licht jazzy timbre waarna we de diepe swamps opzoeken met de greasy boogie 'Defeated'. Wanneer je denkt bij de titel van 'The Sunday Blues' een rustig gebracht bleusje te kunnen horen heeft het fout want dit nummer is 'loaded' met high octane rock 'n roll. 'Cedar Shuffle' is een opwekkend instrumentaaltje dat enige liefde met de blues van New Orleans weet te onthullen.

Afsluiten doet Mark Crissinger hier met het semi-akoestische tartende 'Run', een nummer dat na de intro het rockpad weet te bewandelen en staat deze Canadese songwriter toch wel ook bij ons hoog aangeschreven...


Tracks:

01 Holding My Heart
02 Poor Boy Blues
03 Night Light
04 Defeated
05 One Of These Days
06 The Sunday Blues
07 Cedar Shuffle
08 A Simple Truth
09 Wild Wind Fever
10 Run

All Songs by Mark Crissinger

 

more info:

year: 2016

artist: Mark Crissinger

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Mark Crissinger: vocals & guitar
Dan Dube: piano & organ
Marty Howe: harmonica
Jay Stevens: bass
Bill Hicks: drums
Pat Rush: slide gitaar #2
Jerome Godboo: harmonica #3
Steve Hill: slide guitar #9
Jeff Heisholt: organ #2,4