© Rootsville.eu

Marc Stone
Poison & Medicine


© Rootsville 2016

Deze Marc Stone is afkomstig van de ‘Big Apple’ maar heeft er al minstens 2 era’s opzitten ‘way down in the deep south’ en dat is te horen aan zijn muziek. New Orleans blues van het zuiverste soort met alles inbegrepen ook een uitgebreide blazers sectie, en zo heeft deze stad deze Marc Stone met liefde ontvangen.

In 2010 bracht deze Marc Stone zijn eerste album ‘Trickeration & Rascality’ op de markt en zoals je toen al kon zien hebben zijn titels steeds dat beetje mysterieus in zich maar gelukkig heeft zijn blues dat niet. Deze ‘Poison & Medicine’ is reeds uitgebracht eind 2015 maar bereikt nu pas Europa en dat heeft gedeeltelijk te maken met bookings agentschap Swapping Music’.

Op deze nieuwe van Marc Stone vinden we 9 nummers op terug maar ook een hele lijst muzikanten die hun medewerking hebben toegezegd. Op '7the Avenue (Oh She Was Pretty) na zijn alle credits van de resterende nummers voor M. Steinberg. In New York was deze Marc Stone al een zeer gewaardeerd gitarist maar door zijn verhuis richting Louisiana ging hij samen werken met 'locals' als Eddie Bo, Marva Wirght, Rockin' Dopsie, CJ Chenier en Marcia Ball en al vlug werd hij geadopteerd door de New Orleans blues scène.

Soms vallen de teksten van dit album enorm terug naar de blues maar de muziek op deze 'Poison & Medicine' weet dit album naar een hoge kwaliteit te hijsen. Blues maar met een grote ziel voor de stijl die deze tak van de blues steeds weer zo aantrekkelijk maakt. Nummers als 'When You're Bad' en 'Lost Love Lounge' herbergen al het fijne wat deze New Orleans zo aantrekkelijk maakt en dan hebben we het natuurlijk ook over de blazers sectie. Wanneer op 'Restless Heart' ook nog eens de soulvolle dames Lilian en Tanya Boutte hun medewerking gaan verlenen zijn we meer dan verknocht aan dit album.


tracks:

01 I Tried
02 Come To Me
03 7th Ave. (Oh She Was Pretty)
04 When You’re Bad
05 Whatever You Do
06 Time
07 Lost Love Lounge
08 Restless Heart
09 The Well


more info:

year: 2015

artist: Marc Stone

label: Louisiana Red Hot Records

booking: Swappingmusic (Dominique Cranshoff)

musicians & backing vocals:

Marc Stone
Joshua Paxton
Joe Krown
Garland Paul
Mike Dillon
Sam Price

and...

Rob Mercurio
Carlo Nuccio
Jack Joshua
Ken 'Afro' Williams
Bonerama Horns (Mark Mullins, Graig Klein, Greg Hicks)
Tim Green
Tom Fitzpatrick
Roger Lewis
Margie Perez
Monica McIntyre
Marcia McIntyre
Lucas Davenport
Lilian Boutte
Tanya Boutte
Big Al Carson
Benny Turner
Harry Sterling
Mikje Burkart
Patrick Williams