© Rootsville.eu

Mary Beth Cross
Feels Like Home


© Rootsville 2016

When this lady can't bring bluegrass to you, nobody else can...

Het was immidels 4 jaar geleden dat deze May Beth Cross nog nieuw materiaal heeft losgelaten op de wereld. Deze uit Wisconsin afkomstige singer-songwriter is een voorbeeld in de folk en Americana wereld van hoe warmte kan worden overgebracht via muziek. Met haar nieuwe album 'Feels Like Home' brengt ze 6 nummers ten gehoren waarvan er een medley is dat zo goed als 8 minuten in beslag neemt.

Openen doet ze met een eigen arrangement op Paul Simon zijn 'Kathy's Song' waarna het gaspedaal wordt ingetrapt met 'Treshing Time' als heerlijk bluegrass. Fris en opgewekt gaat Mary Beth verder op haar elan met een traditional folknummer dat bekend werd door Doc Watson en een veelgespeeld nummer is in de Americana wereld.

Bijzonder mooi is 'The Medley' een nummer waar deze Mary Beth Cross een selectie maakt van 2 knape covers en het eigen 'Pas De Deux'. Deze medley duurt wel bijna 8 minuten en opent met Gershwin zijn overbekende 'Summertime' waarop we de klagende viool horen van Jeremy Garrett. Na een kort eigen intermezzo brengt Mary en haar muzikanten een meer dan aansprekende versie van 'Moondance' van Van the Man waarna ze in het Frans eindigt met haar 'Pas De Deux'.

Handclapping neemt Mary Beth Cross afscheid met 'Cottonwood Creek' een eigen creatie waarna het helaas al is af gelopen al lusten we hier meer van...


tracks:

01. Kathy's Song
02. Treshing Time
03. Shady Grove
04. Long, Long Time
05. The Medley (Summertime-Pas De deux-Moondance-Pas De Deux (French))
06. Cottonwood Creek


more info:

year: 2016

artist: Mary Beth Cross

label: MBC Productions

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Mary Beth Cross (vocals)
Chris Pandolfi: banjo
Tyler Grant: guitar & harmony vocals
Jeremy Garrett: fiddle, mandolin & harmony vocals
Adrian Engfer: bass & harmony vocals