© Rootsville.eu

Matt Bauer
Dream's End

CD review: Wim
© Rootsville 2016

Matt Bauer, muzikale duizendpoot, en ik noem er maar enkele op, drums, banjo, wijn glazen !!, orgels en vibrophone, je moet het maar doen. Dat aan deze cd hard werd gewerkt en gezwoegd om al die verschillende muziek instrumenten, in een mooi en bovendien  goed klinkend deuntje te gieten, hoef ik je heel waarschijnlijk niet te vertellen.

13 gastmuzikanten deelden de studio, om van dit album, een groot, redelijk complex, maar steengoed album te maken, weliswaar verschillend van zijn voorgaande opnames, maar de liefde voor Folk blijft bestaan.

Na als een globbetrotter te hebben geleefd met ook het doorkruisen van Europa heeft deze Matt Bauer nu sinds enkele jaren een vaste stek gevonden in Broolyn. Voor de opnamen van deze 'Dream's End' nam hij zijn statuuts als reiziger ook terug op want dit de tracks van dit album werden respectievelijk opgenomen in Texas, Kentucky, California, Arkansas en New York.

In dit pallet van emoties en geluid probeert hij ook een breder publiek te bereiken door toedoen van verschillende instrumetariums als elektrische gitaren, banjo, pedal steel en een Wurlitzer, strijkers of doordringende drums. Met het nummer 'It Knows What It Is' schets hij een deel van zijn leven met de vraag waar hij het allemaal heeft fout gedaan.


tracks:

01 I Field, No Body
02 It Knows Not What It Is
03 I Am Trying To Disappear
04 Too Late
05 Silver Late
06 What The White Book Said
07 False Lights
08 Fox Kits
09 Stag In The Cattails
10 Waxwings

 


more info:

year: 2015

artist: Matt Bauer

label: Crossbill Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)