© Rootsville.eu

Matty T. Wall
Blue Skies


© Rootsville 2016

Van bij onze tegenvoeters komt met deze Matty T. Wall een frisse wind aanwaaien. Met zijn debuutalbum 'Blue Skies' laat hij horen dat hij van alle markten thuis blijkt te zijn. Normaal bestta zijn band buiten hemzelf ook nog uit Jasper Miller aan de drums en Stephen Walker aan de bass maar voor de opnamen van dit album deden ze extra beroep op Gordon Cant aan het Hammond orgel en Deli Row als bijkomende backing vocals.

Met zijn 'Blue Skies' brengt deze Matty T.Wall een zeer gevarieërd album op de markt gaande van biker-rock, over Robert Jonhson tot en met Jimi Hendrix. Van Hendrix brengt hij toch wel een apart arragngement op diens Voodoo Chile. Verder laat ook hij horen dat de Delta blues geen geheimen heeft door ook wel een aparte versie van Robert Johnson zijn 'Hellhound on my Trail' te brengen. Hierop laat hij alle electrische geweld achterwegen en ontpopt zich tot een ware singer-songwriter.

Dat hij de skills van een songwriter in zich heeft is te merken doordat 7 van de 10 songs van zijn hand zijn, al heeft hij het nummer 'Scorcher' samen geschreven met zijn drummer Jasper Miller. Openen doet hij met een echte bikersong in de ware zin van het woord inclusief het motorgeronk maar verder aangedreven door echte rock-rifjes. Volledig anders is zijn cover 'Am I Wrong' van Keb Mo.

Titeltrack 'Blue Skies' heeft eerder een poppy sfeer rond zich hangen maar blijft toch gespekt van heerlijk gitaarlicks. Met 'this is Real' gaat Matty T. Wall een beetje de jazzy toer op. Op 'Scorcher' dat hij samen schreef met zijn drummer doet hij alle registers open en belven we terug de hoogdagen van The Hellecasters, sterk!


tracks:

01.Burnin’ Up Burnin’ Down
02. Am I Wrong
03. Love Gone Away
04. Scorcher
05. Blue Skies
06. This Is Real
07. Voodoo Chile
08. Broken Heart Tattoo
09. Smile
10. Hellhound On My Trail


more info:

year: 2016

artist: Matty T. Wall

label: Hipsterdumpster Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians

Matty T Wall: vox & guitars
Jasper Miller: drums
Stephen Walker: bass

special guests

Gordon Cant: keyboards
Deli Rowe: backing vox