© Rootsville.eu

Mátyás Pribojszki Band
My Stories


© Rootsville 2016

Mátyás Pribojski, vriendelijk en zeer toegankelijke en bovendien een begenadigd bluesharper. Wat ook als een paal boven water staat is dat deze Hongaarse blues-man eerlijk gezegd veel te weinig aan de bak komt in onze contreien. De blues-fanaten die op regelmatige basis de festivals afschuimen kunnen dit zeker en vast beamen maar zullen ook volmondig verkondigen dat waar deze Mátyás Pribojszki en zijn band  aantreden er zonder meer een swingend feestje zal plaatsvinden.

In 2013 konden we nog genieten van zijn laatste album ‘Treat’ en op de allerlaatste uitgave van ‘Blues Oan Daa Stoaze’ van vorig jaar waren we nog getuige van een zeer swingend en smaakmakend concert van Mátyás Pribojszki. Nu zit zijn laatste album ‘My Stories’ in de CD-speler en luisteren we met veel aandacht naar de 12 tracks die we erop terug vinden. Enkel ‘Traveling Mood’ is een cover van Wee Willie Wayne maar de andere nummers zijn nieuw materiaal geschreven door deze harper.

Naast zijn vaste begeleiders doet Mátyás hier ook beroep op een hele lijst 'special geusts' waar we namen in opmerken als Charlie Musselwhite, Kid Andersen, Bob Margolin en Raphael Wressnig om er maar een paar op te noemen.

Openen doet hij met 'Memphis Soul' een aangename shuffle om lichtjes mee op te warmen gekenmerkt door zijn eigen harp-sound en warme lichtjes schurend stemtimbre. Het album werd opgenomen in de Supersize Recording Studio in Hongarije maar achteraf gemasterd in de 'Greaseland Studios' in San Jose CA door niemand minder dan Chris 'Kid' Andersen.

'Come On Baby' is een voorbeeld van de ruigere harpstijl die ook hij onder de knie heeft, een nummer waar de funk thuis in is. Met 'Fat Mama Boogie' krijgen we een swingend feestje zoals we deze kennen van deze Mr. Pribojszki. Een nummer waar icoon Charlie Musselwhite een deuntje komt meeblazen. 'Traveling Mood' en Can't Make You Stay' zijn nummers van hetzelfde allooi. Het opzwepende 'Banging On Your Door' is een mix van Tex-Mex en Zydeco en neemt je natuurlijk mee op een muzikaal reisje doorheen alle verhalen van Mátyás Pribojszki.

Aflsuiten doen ze hier met een slowbluesje. Deze 'Blues For My Daddy' gaat ruim over de 10 minuten waar de intensiteit zo vanaf druipt. Deze 'My Stories' kunnen we met open armen verwelkomen en geeft u de Mátyás Pribojszki zoals we hem kennen. Soms meeslepend en dan weer opzwepend maar al bij al met uitstekende harpblues.


tracks:

01. Memphis Soul
02. Come On Baby
03. Fat Mama Boogie
04. Can't Make You Stay
05. Soul Stealin' Mama
06. Bad Weather Blues Again
07. My Story
08. Banging On Your Door
09. Travelling Mood
10. Balaton Boggie
11. Full Time Baby
12. Blues For My Daddy


more info:

year: 2016

artist: Mátyás Pribojszki

label: independent

musicians:

Mátyás Pribojszki
Ferenc Szasz
Daniel Molnar
Laslo Czizmadia

special guests:

Charlie Musselwhite
Bob Margolin
Andy J. Forest
Chris 'Kid' Andersen
Lisa Leuschner Andersen
Bill Barrett
Ryan Donohue
Little G. Weevil
Ripoff Raskolnikov
Raphael Wressnig
Zoltan Nemes