© Rootsville.eu

My Girl The River
This Ain't No Fairytale


© Rootsville 2016

Kris Wilkinson en haar partner Joe Hughes zijn diegene die achter het project ‘My Girl The River’ schuilen. Afkomstig uit Louisiana is het opmerkelijk dat deze dame nog maar pas aan haar debuutalbum toe is.

Deze ‘This Ain’t No Fairytale’ valt onder de noemer Americana-Folk en bevat 12 aangename nummers om naar te luisteren en van te genieten. Misschien omdat haar partner Joe van origine Engelsman is werd dit album opgenomen in de UK. Het is zowaar een familie aangelegenheid want ook dochter Ruby staat op dit album garant voor de backing vocals. Dat deze Kris Wilkinson nor een getalenteerd singer-songwriter is blijkt uit het feit dat allen nummers door haar werden geschreven en ook voor de productie van dit album stond ze zelf in.

Opmerkelijk is dat het laaste nummer 'The Last Song' ook de inspiratie bracht voor het maken van deze 'This Ain't No Fairytale'. Voor opener 'It Begins Like This' liet ze zich inspireren door Alice in Wonderland'. Kris Wilkinson heeft ook een tijdje in Nashville TN geleefd en met 'Come Back To Nashville' brengt ze een Americana pareltje waarmee ze toch met enige weemoed terug grijpt naar de tijd van toen.

De titeltrack is een nummer over het de mystiek van het weer, een nummer dat ze 2 dagen voor de 10de verjaardag van Katrina schreef maar ondanks die herineringen is dit een mooi melancholisch nummer geworden. Met het nummer 'Where I Belong' probeert ze het zuiden in de spotlights te zetten waarbij ze weet te beschrijven wat de 'Deep South' bij een persoon kan teweeg brengen.

Voor het schrijven van 'I'm Givin' Up On Givin' Up On You' haalde ze de inspiratie tijdens een concert van Steve Earle, een nummer met een knipoog naar Patsy Cline en Willie Nelson. Met het daarop volgende 'American Bride' hoopt ze dat haar dochter Ruby een ondertussen de familietrend met deze bruidsjurk zal voortzetten.

Fijne kennismaking met deze Kris Wilkinson met een album dat bol staat van de mooie ballads uit haar leven gegrepen.


tracks:

01 The Rabbit Hole
02 Woods Behind Our House
03 Come Back To Nashville
04 Covington
05 This Ain’t No Fairytale
06 Where I Belong
07 Giving Up On Giving Up On You
08 American Bride
09 Love Is
10 Bring It On Down
11 Dollar For The Causeway
12 The Last Song


more info:

year: 2016

artist: MGTR

label: Super Tiny Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Kris Wilkinson
Joe Hughes
Jacob Chano Lundby
Will Kimbrough
Max Milligan
Kristin Wilkinson
Jonathan Byrd
Toni Moth
Ruby Hughes