© Rootsville.eu

Mia Rose Lynne
Follow Me Moon


© Rootsville 2016

Mia Rose Lynne woont en werkt in Nashville TN maar groeide op in Californië. Deze ‘sweet voiced nightingale’ wordt meermaals vergeleken met Allison Krauss, Joni Mitchel en Patty Griffin. Voor haar nieuwe album ‘Follo Me Moon’ schreef ze alle nummers zelf en enkel op ‘I Like A Real Lot’ kreeg ze hulp van singer-songwriter Chris Moyse.

Alhoewel ze opgroeide in het milieu van western swing en bluegrass weet ze deze muziekstijlen tot enigszins te onderdrukken en voelt ze zich thuis in een mix van country en melodieuze folk. In 2014 bracht deze Mia Rose Lynne met ‘Open Space’ haar debuutalbum op de markt en ook  met deze reeds in 2015 verschenen ‘Follow Me Moon’ weet ze alle verwachtingen moeiteloos in te lossen.

Dit album brent 11 nummers die vooral zeer dromerig aanvoelen en met een divrsiteit aan instrumentaria als viool en cello als bijzonder rustgevend mogen worden ervaren. Allen met een Engelse wals op Porcelain Doll' wordt door Jeff Taylor op de accordeon de sfeer een ietwat doorbroken al blijft ook dit een bijzonder sereen nummer.

Nummers als 'January' en 'Different' kunnen rechtstreeks uit haar leven zijn geplukt en met 'Colorado' hoef je enkel je ogen te sluiten om de Rocky Mountains te voelen. Als producer voor deze 'Follow Me Moon' nam ze Austin Filingo onder de arm die zich ook laat horen op de nummers als gitarist.


tracks:

01 January
02 Different
03 Colorado
04 Follow Me Moon
05 Not Just You And Me
06 Real Thing
07 Porcelain Doll
08 Starling
09 Where To Begin
10 Gunshy
11 I like You A Real Lot


more info:

year: 2015

artist: Mia Rose Lynne

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Mia Rose Lynne: acoustic guitar & vocals
Austin Filingo: acoustic & electric guitar
Eli Bishop: fiddle
Danny Mitchell: piano
Chris Donoheu: bass
Joshua Hunt: drums & percussio,
Matt Slocum: cello
Jeff Taylor: accordeon
Liz Poston: backing vocals #4
Chris Moyse: acoustic guitar & vocals on #11