© Rootsville.eu

Michael Hearne & Shake Russell
Only As Strong As Your Dreams


© Rootsville 2016

Michael Hearne en Shake Russell zijn twee bezige bijen te noemen want van promotor Peter Holmstedt van Hemifran krijgen we van beiden een nieuw album in de bus met daarbij nog een album waarop ze een collaboratie aangaan voor het maken van het album ‘Only As Strong As Your Dreams’. Alvorens we het album beluisteren dat ze solo uitgeven nemen we deze nieuwe onder handen om zo iets van een dubbel plezier te creëren. Twee moderne troubadours die je een hemels genot laten ondergaan door naar hun muziek te luisteren.

Michael Hearne wordt bestempeld als een 'Acoustic Southwestern Americana Musical Guitar Genius' en dat is al dadelijk een mond vol lof voor deze uit Dallas afstammende Texaan. Sinds de 70-tiger bewandelt hij het pad van folk en country muziek. Op de diverse country feestjes kennen ze allemaal die vrolijke two-steps die hij solo of met zijn band 'South By Southwest' weten te brengen. Michael Hearne een vereenzelveging van hoe we allemaal zouden moeten leven.

Shake Russell is net als zijn kompaan één van de moderne singer-songwriters van Texas die door zijn aanvoelende folk-rock al menige wist te behagen. Als linkshandige gitarist wist hij met als voorbeeld Elizabeth Cotton zich zelf te leren spelen op een rechtshandige gitaar. Alvorens hij zich nestelde in Texas reisde deze Shake Russell door diverse staten in de US. In de late zeventiger jaren speelde hij samen met vriend Dana Cooper in zijn eigen band. Vandaag toert hij doorheen de US met zijn trio samen met Doug Floyd en Mike Roberts.

To zover dus een kleine inleiding tot deze 'Only As Strong As Your Dreams', een 11 nummers tellend album dat ze samen op de markt brengen. Op dit album kan je een breed spectrum beluisteren van country tot folk met daarbij zeker en vast de uitmuntende en aangrijpende Ierse folksong 'Irish Prayer', een nummer dat ze beiden schreven.

Na het opwekkende 'I Got News For You' als opener met Don Richard op de banjo krijgen we een nummer waarop Michael Hearne zich weet te verontschuldigen jegens deze staat. Een nummer dat hij samen schreef met Monica Smart. De titeltrack 'Only As Strong As Your Dreams' schreef Shake Russel samen met Charles John Quarto en is een ballad dat gekenmerkt wordt door het melancholische van de klanken uit de steel guitaar van Carmen Acciaioli en Don Richmond de mandolin van Don Richmond.

Ook 'The Girl Just Loves To Dance' is een nummer van beiden al kregen ze hier de hulp van Jimmy Stadler die ook te horen is op de piano op dit nummer. Met 'Loser's Gumbo' brengen beide heren ons richting Lafayette voor een Two-Step en met 'This is What Happy Is' krijgen we een heerlijk country deuntje dat zo uit de oude doos zo kunnen komen alvorens af te sluiten met het weemoedige 'Ballad Of The Snow Leopard and The Tanqueray Cowboy'

Heerlijk album om naar te luisteren van deze twee klasbakken op gebied van country en folk.


tracks:

01. I Got News For You
02. I Heart Texas
03. Only As Strong As Your Dreams
04. The Girl Just Loves To Dance
05. Loser's Gumbo
06. Irish Prayer
07. You Make The Blues Feel Like A Sunny Day
08. This Is What Happy Is
09. The Angel's Share
10. So Late So Soon
11. Ballad Of The SNow Leopard and The Tanqueray Cowboy


more info:

year: 2016

artist: Michael Hearne
artist: Shake Russell

label: Howlin' Dog Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Michael Hearne
Shake Russell
Don Richmond
James Doyle
Jimmy Stadler
Carmen Acciaioli
Mike Roberts
Fritz Davis