© Rootsville.eu

Michael Hearne
Red River Dreams


© Rootsville 2016

Michael Hearne wordt bestempeld als een 'Acoustic Southwestern Americana Musical Guitar Genius' en dat is al dadelijk een mond vol lof voor deze uit Dallas afstammende Texaan. Sinds de 70-tiger bewandelt hij het pad van folk en country muziek. Zijn Americana-country is er van het soort dat je onmiddelijk tot rust brengt door toedoen van zijn aangename en realistische maar soms ook dromige teksten gebracht door een wijze en begrijpbare klankleur. Op de diverse country feestjes kennen ze allemaal die vrolijke two-steps die hij solo of met zijn band 'South By Southwest' weten te brengen. Michael Hearne een vereenzelveging van hoe we allemaal zouden moeten leven.

Samen met Shake Russel bracht hij 'Only As Strong As Your Dreams' uit en in het verlengde daarvan bracht ij ook nog eens een soloalbum uit met als titel 'Red River Dreams'. Met heel wat invloeden van de folk-side moet hij zeker ook zijn landgenoten met Iers bloed kunnen bekoren zoals bij nummers als 'Magic' en 'Drunken Lady of the Morning'.

Op dit album kan je nummers terugvinden geschreven door deze moderne troubadour zoals de titeltrack 'Red River dreams'. Enkele nummers zoals 'June 25, 2009' en 'On Our Way To The Sea' schreef hij is samenwerking van andere songwriters. 'The Highway is a Friend Of Mine' en 'Black in the Day' schreef Michael Hearne dan weer in samenwerking met Shake Russel'.

Op nummers als 'June 25, 2009' worden de srums weggebannen en vervangen door percussie zoals de 'Cajon' aka beatbox van James Doyle op 'Blue Enough'. Enekel mooie en ijzersterke covers zijn ook aanwezig op dit melancholisch album. Van Gordon Lightfoot brengt hij 'Early Morning Rain' en 'Returen of the Grievous Angel is er eentje van meester Gram Parsons.


tracks:

01. Red River Dreams
02. Blue Enough
03. Magic
04. June 25, 2009
05. The Highway is A Friend of Mine
06. Back in The Day
07. On Our Way Down to the Sea
08. Endless Sky
09. Drunken Lady of the Morning
10. Lesson To Be Learned From Love
11. Early Morning Rain
12. Return Of The Grievous Angel


more info:

year: 2016

artist: Michael Hearne

label: Howlin' Dog Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Michael Hearne
Jimmy Stadler
Don Richmond
James Doyle
Kelly Mickwee
Carmen Acciaioli
Susan Gibson