© Rootsville.eu

Michael Kaeshammer
No Filter


©Rootsville 2016

Met deze 'No Filter' hebben we de nieuwste CD van één van Canada's beste keyslingers in de speler steken. Alhoewel Michael Kaeshammer in zijn thuisland eerder bekend staat als een jazz pianist/singer-songwriter is hij tevens ook een uistekende boogie-woogie pianist.

'No Filter' (saitisfaction guaranteed) is al het 11de album van deze virtuoos en met deze 9 nummers bestrijkt hij zowat zijn hele carrière als pianist. Met 2 boogie-woogie nummers op het album wordt ook de vrolijke noot voorgesteld op de nummers 'Letters From The Road' en 'Sweet Grace' al leunt dit laatste nummer ook aan bij het rhythm 'n blues genre.

Michael Kaeshammer weet door zijn talent verschillende stijlen door elkaar te mixen en mede door het samenwerken met een blazersectie hebben verschillende nummers een swinging groove. 'Nothing Seems To Reach You' is ook zo een song die door de blazers naar andere hoogten wordt getrokken.

Met 'Last Nigh Train' krijgen we een nummer waar de warmte van Michaels's stem en de heerlijke vibraties van zijn piano een perfect geheel weten te vormen. Met 'Back Into The Pen' laat Michael Kaeshammer horen waarom hij in de betere jazzpianisten thuishoort, iets wat hij bevestigt met het afsluitende 'Sunset'.


Tracks:

1. Letter From The Road
2. Nothing Seems To Reach You
3. Late Night Train
4. Westcoast Spirit
5. Everybody Catches Love Sometime
6. Sweet Grace
7. Back Into The Pen
8. Talk To Me Baby
9. Sunset

 

more info:

year: 2016

artist: Michael Kaeshammer

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Michael Kaeshammer
Devon Henderson
Joby Baker
Roger Travassos
William Sperandei
Chris Gale
William Carn

special guests:

Randy Bachman
Denzal Sinclaire
Joel Parisien
Paul Pigat