© Rootsville.eu

Mick Kolassa
Taylor Made Blues


© Rootsville 2016

Mick Kolassa heeft met deze ‘Taylor Made Blues’ weerom een pracht van een album op de markt gebracht. In 2014 bracht hij zijn debuutalbum uit dat meteen als titel de nickname van deze Mick meekreeg want Michissippi Mick is de naam waar hij bij zijn collega’s beter mee bekend staat. Net als bij het debuut album is de producer van deze nieuwe ook weerom Jeff Jensen en die naam kennen we nu toch al stilaan.

Met deze Mick Kolassa bevinden we ons dus in Memphis en ook nu passeren een hele hoop namen de revue bij de opnamen van deze ‘Taylor Made Blues’ zoals Jeff Jensen, Bill Ruffino, Victor Wainwright en ja, Reba Russell. Mick Kolassa dat zijn diverse stijlen gemixt tot een heerlijk album en wanneer je Jeff Jensen kent begin het je te dagen.

Openen doet hij met het vrolijke ‘Baby Face Louise’ en daar is niets mis voelen intens aan en daar doen de keyboards van Chris Stephenson zeker en vast hun deel in. Naast zijn eigen geschreven nummers komen er nog wel een paar oersterke covers voor op dit album zoals ‘Lungs’ van Townes Van Zandt en niet het minst valt zeker ‘Can’t Get Next To You’ op. Dit oudje van The Temptations’ krijgt hier een blues-arrangement mee om duimen en vingers van af te likken en hierop doet de prachtige stem van Reba Russell meer dan een duit in het zakje.

Heerlijk om luisteren zijn ook de bluesjes met enig rumba feeling zoals 'I'm Getting Late' en 'With Friends Like Mine' en nu iedereen hier de producer van dienst kent mag deze zijn vriend Mick Kolassa ook wel eens deze kant opsturen. Heerlijk om naar te luisteren de 'Taylor Made Blues'!


tracks:

01 Baby Face Louise
02 Taylor Made Blues
03 Prison Song
04 I'm Getting Late
05 In The Day
06 With Friends Like Mine
07 Lungs
08 Keep A Goin
09 Left Too Soon
10 Can't Get Next To You
11 My Hurry Done Broke
12 Raul Was My Friend


more info:

year: 2016

artist: Mick Kolassa

label: Swing Suit Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Mick Kolassa
Jeff Jensen
Bill Ruffino
James Cunningham
Chris Stephenson
Colin John
Deb Landolt
Eric Hughes
Reba Russell
Victor Wainwright
Castro Coleman
Tullie Brae