© Rootsville.eu

Mike Wheeler Band
Turn Up!!


© Rootsville 2016

Chicago Blues, daar zijn alle bluesliefhebbers wel liefhebber van en dus sluiten we ook deze Mike Wheeler in onze armen. Vorig jaar zagen we hem nog samen met zijn band aan het werk bij Move2Blues en in 2015 was hij samen met Kai Strauss aan het werk op de Southern Blues Night te Heerlen.

In het verleden speelde hij al samen met tal van andere bluesmuzikanten en was ook lid van Big James & The Chicago Playboys. Als ambassadeur van de blues reisde hij al door gans Europa en ver daarbuiten. Samen met Toronzo Cannon is hij het levende bewijs dat Chicago blues nog steeds alive 'n kicking is.

Mike Wheeler's band bestaat uit de ritme sectie met Larry Williams aan de basgitaar en Cleo Cole aan de drums. Beiden hebben meer dan genoeg ervaring om deze vriendelijke bluesman te begeleiden. Zijn kennis reikt ook verder dan de blues en overkoepeld zelfs jazz en rock. Als vierde bandlid hebben we nog keyboard speler Brian James en voor de opnamen van deze 'Turn Up!!' deed Mike ook beroep op een toch wel onmisbare blazers sectie.

Met nummers als 'Sweet Girl', You Won't Do Right' en 'Yeah' krijgen me meteen die typische sound die Chicago blues eigen is. Shuffels als 'Talking To Myself' en 'I'm Hooked' geven die eigenheid aan het album die deze Mike Wheeler verdient. Ook is er ruimte gelaten voor prachtige ballads zoals het soulvolle 'Nothing Last Forever'. 'Living My Dream' tilt mede door samengang van een heerlijk gitaarrifje en de blazersectie naar een nog hoger niveau.

Wie fan is van deze Mike Wheeler kan nu al vast noteren dat hij als headliner te zien en horen zal zijn op 'Blues in Schoten' editie 2016...


tracks:

01. Sweet Girl
02. You Won't Do Right
03. Yeah
04. Brand New Cadillac
05. Talking To Myself
06. Turn Up
07. Nothing Lasts Forever
08. I Can't Do That
09. Living My Dream
10. A Blind Man Can See
11. That What Love Will Make You Do
12. I'm Hooked
13. Sad State Of The World


more info:

year: 2016

artist: Mike Wheeler

label: Delmark Records

musicians:

Mike Wheeler: Guitar & Vocals
Larry Williams: Bass & Background Vocals
Cleo Cole: Drums
Brian James: Keyboards & Background Vocals

horn section:

Kenny Anderson
Hank Ford