© Rootsville.eu

Mississippi Heat
Cab Driving Man


© Rootsville 2016

Om het maar met een clichè te stellen…the heat is on!!! Telkens wanneer Pierre Lacocque en zijn ‘Mississippi Heat’ een nieuw album uit weten te brengen wordt het smullen. Deze ‘Cab Driving Man’ is reeds zijn 12de album in een tijdspanne van 25 jaar als muzikant. Deze maand werd bij Delmark Records reeds zijn 6de album voorgesteld.

De intentie van frontman Pierre Lacocque was altijd een bluesband op te richten met het beste wat Chicago Blues ons te bieden heeft. Net zoals in Duitsland en Frankrijk zijn wij ook wat fier dat Pierre enige tijd in ons landje heeft gewoond, want sinds zijn geboorte in Israel werd Pierre een beetje een globetrotter alvorens in 1969 naar Chicago te trekken. Het was door Big Walter Horton te horen spelen dat hij de microbe te pakken kreeg en zodoende in diverse bands ging spelen alvorens in 1991 zijn Mississippi Heat op te richten. Nu in 2016 is Mississippi Heat één van de vooraanstaande Chicago Bluesbands. Na verloop van jaren vernaderde de bezetting met regelmaat maar Pierre Lacocque bleef steeds de ‘driving force’ achter de band.

Liefst 16 tracks op dit nieuwe album van 'Mississippi Heat' dat vrolijk 'as ever' begint met 'Cupid Bound'. 10 ervan zijn geschreven door Pierre Lacocque zelf en de titeltrack schreef hij in samenwerking Chris 'Hambone' Cameron die ook al een tijdje aan de zijde van Pierre meedraait. 'That Late Night Stuff', 'The Last Go Round' en 'Can't Get Me No Traction' werden geschreven door Michael Dotson die op deze tracks ook de vocals voor zich neemt. Bij 'Don't Mess Up A Good Thing' gaan de credits naar Oliver Sain en Otis en Stein tekenen voor 'Smooth Operator'.

Het album werd opgenomen in de Riverside Studio in Chicago met naast Pierre Lacocque ook Steve Wagner als producer. Buiten zijn eigen drie nummers van Michael Dotson gaan de vocals uiteraard naar Inetta Visor die al wel enkele jaartjes als vaste keuze mag worden aanzien bij deze Mississippi Heat. Chicago Blues en Pierre Lacocque gaan samen hand in hand en zijn vrolijk harpspel mag als een handelsmerk worden bestempeld. Recht toe, recht aan en zonder franjes maar steeds doordringend kan je zijn speeltijd het best beschrijven.

De stemkleur van Inetta Visor kan je als een geheel aanzien bij het harmonicaspel van Pierre, een tandem die al jaren succes waarborgt zoals op het laidback gebrachte 'Life Is Too Short'. Soms gaat het er een beetje funky aan toe zoals op het nummers 'Luick Of The Draw' maar steeds weer komt de Chicago stijl terug bovendrijven. Een klien beetje soul-attitude is ook altijd welkom en daar geven de blazers op 'Smooth Operator' zeker een meerwaarde aan.

Dit 12de wapenfeit van Pierre Lacocque is uiteraard ' a piece of cake' voor deze doorwinterde bluesman, altijd wel leuk om naar te luisteren en alle balast over boord te werpen...

met dank aan Lucienne Simon (Coup de Pouce à la Musique)


tracks:

01. Cupid Bound
02. Cab Driving Man
03. That Late Night Stuff
04. Flowers On My Tombstone
05. Icy Blue
06. The Last Go Round
07. Life Is Too Short
08. Don't Mess Up A Good Thing
09. Rosalie
10. Luck Of The Draw
11. Mama Kaila
12. Music Is My Life
13. Lonely Eyes
14. Smooth Operator
15. Can't Get Me No Traction
16. Hey Pipo!


more info:

year: 2016

artist: Mississippi Heat

label: Delmark Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

booking Europe: Andy Lösche

musicians:

Pierre Lacocque
Inetta Visor
Michael Dotson
Giles Corey
Brian Quinn
Ricky Nelson
Terrence Williams
Kenny Smith
Chris 'Hambone' Cameron
Sumito Raiyo
Dave Spencer
Ruben Alvarez
Sax Gordon