© Rootsville.eu

Mississippi Live & The Dirty Dirty
I Ain't Dyin' (EP)


© Rootsville 2016

Mississippi Live & The Dirty Dirty the finest collaboration between blues and roots...

Oorspronkelijk is Connely Farr afkomstig van Boston maar door zijn vrijwillig werk als architect aan de Universiteit van Auburn zijn Connely's wortels danig met deze van Vancouver vergroeid. Na in 2009 het selftitled album 'Mississippi Live' te hebben uitgebracht richtten Connely Farr en producer Jon Wood een band op om samen met drummer Jay Johnson en gitarist Ben Yardley 'live' te gaan optreden en dit was meteen het ontstaan van 'Mississippi Live & The Dirty Dirty'

Met deze 'I Ain't Dyin'' staat de teller al meteen op 4. Alle zes nummers op deze EP zijn geschreven door Connely Farr en naast de vocals en gitaar worden alle verder instrumenten die hoorbaar zijn op dit kleinood bespeeld door producer en multi-instumentalist Jon Wood.

Zes nummers die zo facinerend zijn dat je onmiddelijk verbonden lijkt met deze muziek van Farr en Wood. Het eenmaken van diverse stijlen alsof blues, roots en southern rock met elkaar worden versmolten. Met 'Leave The Porch Light on' hebben ze meteen al een sterke opener waarbij de klankleur van Connely Farr deze van een jonge 'boss' weet te overtreffen.

Met 'On The Inside' wordt je onmiddeliljk meegzogen in het verhaal wat deze singer-songwriter ons weet te brengen, alsof koude en warmte elkaar verenigen. Nummers als 'Yes Ma'am' hebben meer rock 'n roll in zich dan je zou kunnen vermoeden, een nummer met integrerende achtergrond geluiden en met een duidelijk hitpotentieel. Ook op het afsluitende 'Alive' hoor je meer dan er werkelijk is en dit is wat deze 'I Ain' Dyin' net zo sterk maakt.


tracks:

01. Leave The Porch Light On
02. On The Inside
03. I Ain't Dyin'
04. Yes Ma'am
05. Something To Cure The Pain
06. Alive

more info:

year: 2016

artist: Mississippi Live & The Dirty Dirty

label: independent

musicians:

Connely Farr: guitars & vocals
Jon Wood: lead guitar, drums, bass, steeks, electric piano, mellotron, ukelele & backing vox