© Rootsville.eu

Mitch Kashmar
West Coast Toast


© Rootsville 2016

In Memory Of...Randy Chortkoff, Finis Tasby, Johnny Dyer, Lynwood Slim, Candye Kane, Richard Innes and Max Bangwell.

Met Delta Groove Music komen we aan bij de 'leader' van de West Coast Blues en het was geleden van de albums van Long John en Big Jon Atkison & Bob Corritore eerder dit jaar dat we nog nieuws mochten vernemen vanuit deze gerenommeerde platenstal. Toegeven met het heengaan van o.a. Finis Tasby (2014), Candye Kane (2016), Lynwood Slim (2014) en ook stichter Randy Chortkoff (2015) verloren ze daar wel een paar stevige steunpilaren maar KO waren ze zeker niet het geval.

Vanaf vandaag ligt de nieuwe van Mitch Kashmar in de winkel en met deze 'West Coast Toast' zullen ze daar weerom de hoogdagen van weleer gaan kennen. Mitch Kashmar werd in 1960 geboren in Santa Barbara Cal. en startte in 1980 zijn eigen band 'The Potiax' op waarmee hij ook op Blues Peer was te zien. Met 'Crazy Mixed Up World' kregen we in 2004 zijn eerste album als solo artiest waarna er nog enkelen volgden. Deze 'West Coast Toast' is dus de volgende in het rijtje.

Op dit schijfje vinden we 11 nummers op terug waarvan hij het netjes wist te verdelen tussen eigen werk en 5 covers. Een album doordrongen van de West Coast jump blues zoals we die al enkele decennia kennen. Als producer werd Jeff Scott Fleenor aangetrokken en trok hij op 22 februari van dit jaar naar de Hollywood voor de opnamen. Mitch Kashmar liet zich omringen door Junior Watson, Fred Kaplan, Bill Stuve en Marty Dodson want bij Delta Groove hebben ze meer dan voldoende muzikanten in huis om deze niet elders te moeten gaan zoeken.

Openen doen ze met een eigen compositie en met dit instrumentale 'East of 82nd Street' nemen ze de gekende jump blues ginds aan de West Coast onmiddelijk 'au sérieux'. Van Willie Dixon krijgen we dan het overbekend 'Too Many Cooks' waarna 'Young Gril' van Henry Glover' aan zet is met daarop de innemende Hammond grooves van Fred Kaplan. De twee volgende zijn werk van Mitch Kashmar zelf en bij het 'The Petroleum Blues' en 'Mood Indica' krijgen we de typische door been en merg snijdende harpklanken van deze meester met op het laatste ook een heerlijke Junior Watson op gitaar.

Van William Arnold volgt dan het footstompin' 'Don't Stay Out All Night', een nummer dat het steeds wel doet. Heupwiegend gaan we dan verder met het opwekkende en een beetje met ragtime gevulde pianoklanken 'Makin' Bacon'. Eindigen doen ze hier een beetje jazzy met een mix van harp en Hammond in 'Canoodlin'' en eenn nummer waar ook de upright bass van Bill Stuve samen met de gitaar van Junior Watson goed uit de verf komen en nu is het tijd voor Europa...


tracks:

01. End of 82nd Street
02. Too Many Cooks
03. Young Girl
04. The Petroleum Blues
05. Mood Indica
06. Don't Stay Out All Night
07. My Lil' Stumptown Shack
08. Makin' Bacon
09. Alcohol Blues
10. Love Grows Cold
11. Canoodlin'


more info:

year: 2016

artist: Mitch Kashmar

label: Delta Groove Music

musicians:

Mitch Kashmar: vocals & harmonica
Junior Watson: guitar
Fred Kaplan: keys & Hammond
Bill Stuve: Upright Bass
Marty Dodson: drums