© Rootsville.eu

Moonlamb Project
Snakes and Monkeys


© Rootsville 2016

Het akoestische onderdeel van onze geliefkoosde blues is altijd iets geweest om te koesteren. Het is niet zomaar eventjes tokkelen op een gitaar met of zonder bijbehorende attributen maar het met volledige ziel inleven in de muziek en dan is dit het allermooist. Een duo dat aan deze criteria voldoet zijn zonder  meer onze Waalse vrienden Michaël Honorez en Cédric Lambert die optreden onder de naam ‘Moonlamb Project’. In 2014 brachten ze in eigen beheer een EP uit en uiteraard kon en mocht een studio album niet uitblijven. Eerder dit jaar brachten ze dan deze ‘Snakes and Monkeys’ op de markt en op Gouvy dit jaar  was het voor ondergetekende een primeur om met dit duo kennis te maken. Hun kennis en beleving van de blues viel niet in dove-mansoren want deze ‘Moonlamb Project’ werd ook tussen, al het elektrische geweld geselecteerd om hun ‘colors’ te komen verdedigen op de Belgian Blues Challenge’.
Voor de opnamen van deze ‘Snakes and Monkeys’ deden deze bluesbro’s een beroep op enkele gasten zoals Jean Michel Matthew op drums, Phillipe Quewet aan bass & double bass, André 'Druss' Lecompte achter de piano en Tom Nizet op de percussie. Het resultaat is een welgekomen rustperiode in deze toch al zo haastige wereld.

Van de Delta tot over de country vlakten, dit album weet alle aspecten van de blues aan bod te laten komen in een timbre dat toch wat wegheeft van een Nick Cave. Openen doen ze met ‘Selfisch Blues’ een boogie waar ze versterking zoeken door er drums en bass aan toe te voegen en je meteen in een sfeer brengt richting swamps in de Deep South.  Alle nummers werden geschreven door Michael Honorez wat hem ook dadelijk bestempeld als een volwaardig songwriter.

Bij 'I Cant' Handle No More' verdwijnt even het rauwe van de blues maar door de harmonieuze samengang van gitaar, vocals en harmonica krijgt je toch meteen dat bluesgevoel terug. Het footstompin' 'Snakes and Monkeys' is meteen al hoogwaardig te noemen een nummer waar slide een hoofdrol in op weet te eisen. Met 'Morning Rag' krijgen we een country bluesje waar ragtime een onderdeel is waarbij je een happy feeling krijgt. 'Met het instrumentale 'Black Mamba' keren ze terug naar het diepe zuiden of het nu in de VS is of in hun eigenste ardennen, het is een diepdoordringend nummer dat in je blijft zitten. Eindigen doen ze zelfzeker en ingetogen met 'Talking To The Trees' en ik ben zelfzeker genoeg om te zeggen dat we van dit duo nog veel, zelf heel veel van gaan horen. Blues from the heart!


tracks:

01. Selfish Blues
02. I Can't Handle No More
03. Snakes ans Monkeys
04. Bitter Love
05. Morning Rag
06. Prison Inside Me
07. Black Mamba
08. New Romance
09. Talking To The Trees


more info:

year: 2016

artist: Moonlamb Project

label: Independent

musicians:

Michael Honorez: vocals, guitars & lapsteel
Cédric Lambert: harmonicas

spcial guests:

Jean Michel Matthew: drums
Phillipe Quewet: bass & double bass
André 'Druss' Lecomte: piano
Tom Nizet: percussion