© Rootsville.eu

Moreland & Arbuckle
Promised Land or Bust


© Rootsville 2016

Hun debuut bij Alligator Records vieren deze Moreland & Arbuckle op 6 mei met de release van hun nieuwste album ‘Promised Land Or Bust’. Alom geprezen voor energieke rauwe elektrische blues zijn ook in onze lage landen harper Dustin Arbuckle en gitarist Aaron Moreland graag geziene gasten.

Hun optreden wordt steeds gekenmerkt door de opzwepende blues die ze op hun fans weten los te laten. ‘Gritty Blues & Roots Rock’ is de beschrijving die mede oprichter van dit trio Aaron Moreland wenst te geven aan hun blues. De rauwe Delta verenigd met de country-side van de Mississippi is datgene waarmee dit uitbundige trio hun muziek op ons weten los te laten.

Zelfs wanneer ze meer traditionele blues weten te brengen doen ze dat met zoveel kracht zodat je mee wordt gezogen in een andere dimensie van onze geliefkoosde muziek. Voor dit debuut album hebben Moreland & Arbuckle ook een vinyl exemplaar voorzien voor hun fans. Ze voelen zichzelf ook dadelijk thuis bij Alligator mede doordat hun grote voorbeeld ‘Hound Dog Taylor’ één van de eerste ‘recording artist’ was bij dit label.

'Long Did I Hide It' is zo een typisch nummer van dit trio en hun bewerking van Slim Harpo zijn 'I'm a King Bee' klinkt zelfs een stuk gespierder dan het originele. Nummers als opener 'Take Me With You (When You Go) en 'Long Way Home' nemen je in gedachten dadelijk mee op hun waanzinnige trips in de blues. OP afsluiter 'Why'd She Have To Go (and let me down) nemen ze samen met pianist Scott Williams een beetje gas terug maar desalniettemin blijft het een steengoed Moreland & Arbuckle' album. White guys in a black country.


tracks:

01 Take Me With You (When You Go)
02 Mean And Evil
03 Hannah
04 When The Lights Are Burning Low
05 Woman Down In Arkansas
06 Mount Comfort
07 Long Did I Hide It
08 Waco Avenue
09 I’m A King Bee
10 Long Way Home
11 Why’d She Have To Go (And Let Me Down)?


more info:

year: 2016

artist: Moreland & Arbuckle

label: Alligator Records

musicians

Aaron Moreland
Dustin Arbuckle
Kendall Newby

special guests

Scott Williams
Mark Foley
Matt Bayles