© Rootsville.eu

Mr. Rick
Mr. Rick Sings About God + Booze

review: Freddie
©Rootsville 2016

Ben je liefhebber van een mix van country blues, gospel, country en een vleugje jazz, kortweg steengoede Americana dan kan je niet voor bij deze ‘Canadese’ Mr. Rick.

Rick Zolkower aka Mr. Rick werd geboren in Detroit  maar verhuisde later richting Toronto Canada. Deze fingerpicking artiest heeft een aangename en warme stem en brengt de vrolijke kant van deze heerlijke Americana tot leven op zijn nieuwe album ‘Mr.Rick Sings About God + Booze’.  Reeds jong leerde hij mondharmonica en akoestische gitaar spelen en werd daarbij ook geïnspireerd door de jazz en folk platen van zijn ouders.  Hij leerde veel van iconen als JL Hooker, Muddy Waters en Howling Wolf en verdiepte zich achteraf in het Americana roots & blues songbook.

Om de gospel op zijn derde album nog meer kracht bij te zetten deed hij zelfs beroep op Ted Hawkins en de Ted Hawkins Singers wat to hemelse gospelgeluiden resulteert op nummers als 'I Know I've Been Changed'. Gewoon heerlijk om naar te luisteren is de heerlijke zang van Mr. Rick en voeg daarbij nog de jazzy klanken van de klarinet van Jono Lightstone en is werkelijke genieten om te luisteren naar nummers als het pre-war jazzy 'Two Little Fishes'. Een nummer dat een lazy New Orleans gevoel met zich meedraagt.

Mr. Rick brengt op dit album vergeten nummers weer tot leven door de inbreng van zijn eigen gitaarspel. Voor de echte country sfeer van weleer moet je luisteren naar ''It's The Bottle Talking' geschreven door Cindy Walker en in vroegere tijden opgenomen door Bob Wills. Met 'I'll Fly Away' gaan we terug richting gospel waarbij hij een vleugje ragtime heeft in verwerkt en waarbij ook de backing vocals als tweestemmige stem van 'Blues Doctor' Julie Hill bij zonder goed tot haar recht komt.

Aflsuiten doet hij met 'Beams Of Heaven' in een sfeer die het ganse album overspoelt. Easy layback, gospel & American en voor mij een meer dan prettige kennismaking met deze Mr. Rick. Een aanrader zonder meer!


Tracks:

01 One Kind Of Favour
02 It’s The Bottle Talking
03 You’ll Need Someone On Your Bond
04 I’ll Fly Away
05 Two Little Fishes
06 Liquor Store Blues
07 Hush
08 Death Come In My Room
09 Champagne Don’t Drive Me Crazy
10 I Know I’ve Been Changed
11 Drivin’ Nails In My Coffin
12 Don’t Put My Bourbon Down
13 Beams Of Heaven

 

more info:

year: 2016

artist: Mr. Rick

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Mr. Rick
Tyler 'Uncle Junior' Thomson
Alec Fraser
Steve Briggs
Drew Jurecka
Jono Lightstone
Ted Hawkins
The Ted Hawkins Singers
'Blues Doctor' Julie Hill