© Rootsville.eu

M.S.G. (Acoustic Blues Trio)
The Flood


© Rootsville 2016

MSG’s nieuw album ‘The Flood’ is hun 4de album in rij. Dit trio bestaat uit Jackie Merritt, Miles Spicer en Risa Gibbs. Voor het maken van deze ‘The Flood’ deden ze evenwel beroep op enkele gasten en in eerste instantie is dit producer Cathy Fink die hier speelt op de ritme gitaar en fungeert als backing vocal. Verder krijgen we nog Phil Wiggins op de harmonica, Sam Gleaves op de banjo, Marcy Cochran op de viool, Ralph Gordon op de bas en David Jackson als backing vocal.

15 heerlijke nummers country blues doet is met een mens wanneer je het beluistert. Akoestische blues & roots recht uit het hart van Piedmont, een ware hommage aan sommige traditionals zoals ‘Going To The River’ of beter nog Son House zijn ‘Grinnin’ in Your Face’. Dit nummer krijgt hier zoveel warmte dat het ontroerend wordt.

Nummers als ‘Good While It Lasted’ en ‘New Familair’ geven dit album zoveel diepgang en met ‘I’m Down Today’ en ‘My Old Ride’ krijgen we hier hoogstaande country blues. Nummers als ‘Amazing Grace ‘ of de Negro Spiritual ‘Glory Glory Hallelujah ‘ maken dit album zo compleet als maar mogelijk is en bij bij komt het schaamrood op de wangen dat ik deze M.S.G. nog niet kende. Sorry Merrit, Spicer en Gibbs, a job well done!


tracks:

01 The Flood
02 Money Makes You Crazy
03 Going To The River
04 Grinnin' In Your Face
05 Good While It Lasted
06 I'm Down Today
07 My Old Ride
08 Front Porch Blues
09 New Familiar
10 I'll Fly Away
11 My Little One
12 Angel From Montgomery
13 Do You See Me Now
14 Amazing Grace
15 Glory, Glory, Hallelujah


more info:

year: 2016

artist: M.S.G.

label: Independent