© Rootsville.eu

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats (US)
tiltle: A Little Something More From
music: roots - soul
year: 2016
label: Stax Records


info artist: Nathaniel Rateliff

© Rootsville 2016


Deze 'A Little Something More From' kan je als aanhangsel beschouwen van het vorig jaar uitgebrachte debuutalbum van deze 'Nathaniel Rateliff and the Night Sweats. Voor diegene die Nathaniel Rateliff ook 'live' op de voet volgen is er niet bepaald veel nieuws te rapen want de meeste nummer shebben hun try-out al gekregen op de concerten.

Missen doe ik nog steed de opgenomen versie van 'Intro' voor mij naast het wervelende 'I Need Never Get Old' nog steeds behorend tot mijn top 2 van deze Nathaniel Rateliff. Het hier opende 'parlor' staat steevast op de setlist en kennen we dus ook al een tijdje. Net ook als 'Waisting Time' dat hier op dit album een 'live' versie krijgt.

'What I Need' is dan weer wel een nummer dat in de sfere van deze Nathaniel rateliff en zijn Night Sweats wordt gebracht. Een nummer waardoor we de sound van hem zo zijn gaan beminnen. Nummers als ' Just To Talk To You' en 'How To Make Friends' kunnen evenwel komen uit zijn peridoe als singer-songwriter. Afsluiten doen ze met misschien wel de originele en first take van 'Out on the Weekend'.

Food voor verzamelaars uiteraard deze 'A Little Something More From' maar toch ben ik benieuwd op wat hopelijk nog volgen gaat...

 

tracks:

01. Parlor
02. I Dit It
03. Out on The Weekend (pt.2)
04. Wasting Time (Live)
05. What I Need
06. Just To Talk To You
07. How To Make Friends
08. Late Night Party (Out on The Weekend pt.1)