© Rootsville.eu

Neil Black & Larry Garner
Guilty Saints


©Rootsville 2016

When Texas meets Louisiana moet wel het standpunt zijn geweest wanneer Neal Black en Larry Garner samen in ‘La Douce France’ de studio zijn ingedoken. Hun album ‘Guilty Saints’ is niet zomaar een project met diverse gasten, nee het werd een project waar ze samen aan hebben gewerkt al doen ze een beroep op de vocale kwaliteiten van Leadfoor Rivet op tracks 4 & 12.

Neal Black kennen we uiteraard van met zijn groep The Healers en mag zich door zijn jaren verblijf in Frankrijk al een halve ‘fransoos’ noemen. Iets wat hem geen windeieren legt want Neal Black & The Healers hebben er steeds een goedgevulde agenda af te werken. Larry Garner is dan weer een ‘real habitant’ van Baton Rouge en kwam eerder toevallig terecht in de wereld van de blues. Hij begon eerst maar occasioneel te spelen in de blues bars maar dat evolueerde dan wel tot de man die hij nu is.

Voor deze ‘Guilty Saints’ schreven Neal en Larry alle tracks zelf, dus nieuw materiaal is altijd welkom. ‘God Today’, ‘Do Not Stand At My Grave And Weep’, ‘Bad Things, Good People’ en ‘Ride With Me’ schreven ze samen. Neal schreef de tracks 2,3,4,5,9 en 10 en Larry nam ‘Back at It Again’ en ‘Neighbor Neighbor’ voor zijn rekening. Opgenomen in Frankrijk kwamen ze dan ook Leadfoot Rivet tegen en deze mocht op 2 tracks zijn schorre stem verlenen.

Het resultaat van deze combine is er eentje dat mag beluistert worden. Geen al te hevig gitaargeweld maar vlot swingende bluesjes zoals op ‘Ride With Me’. Openen doen ze met het tragere ‘God Today’ een nummer dat meer in de kraam past van een Neal Black. ‘Saints Of New Orleans’ is dan weer een nummer dat wonderwel fris komt te beluisteren en daarbij gaan we met een beetje slide richting New Orleans, een nummer dat versterkt wordt door Mike Lattrell op de keyboards en de accordeon  van Pascal 'Bakko' Mikaelian waardoor we zo de ‘swamps’ lijken in te trekken. Mooi toch hoe alles samen komt.

Mooi en nog steeds in de sfeer van ‘Baton Rouge’ is het knap geschreven ‘Changes’ en dit van iemand uit Texas. Als afsluiter blijven we in Bourbon Street hangen en mag Leadfoot zich uitleven op ‘Neighbor, Neighbor’. Neal Black & Larry Garner een samenwerking die van ons niet hoeft te stoppen na deze ‘Guilty Saints’ want hier lusten we nog wel wat van.


tracks:

01 God Today
02 Guilty
03 A Friend Like You
04 Saints Of New Orleans
05 Better Days
06 Do Not Stand At My Grave And Weep
07 Back At It Again
08 Bad Things, Good People
09 You Can't Do It
10 Chances
11 Ride With Me
12 Neighbor Neighbor


more info:

year: 2016

artist: Neil Black
artist: Larry Garner

label: Dixiefrog

musicians:

Neil Black: guitar & vocals
Larry Garner: guitar & vocals
Mike Lattrell: keys
Kris Jefferson: bass & percussion
Jean-Michael Tallet: drums
Pascal 'Bakko' Mikaelian: harmonica
Christophe Duvernet: accordion

special guest:

Leadfoot Rivet: vocals #12, backing vocals #04