© Rootsville.eu

Nico Duportal & His Rhythm Dudes
Dealing With My Blues


©Rootsville 2016

Dealing With My Blues' your outstanding, swinging and groovy outswinger for 2016....

Onder de fans van deze Nico Duportal & His Rhyhtm Dudes bevinden zich onder meer western swing en country legende Big Sandy, maar ook everybody's all time favorite, gitarist Kid Ramos en natuurlijk mezelf. Je mag liefhebber zijn van om het even welke strekking in blues en aanverwanten, deze stomende rhythm & blues van Nico Duportal kan door iedereen gesmaakt worden want hij brengt ons samen met zijn 'Rhyhtm Dudes' naar de era van swing en lekker luisterende ol' school r&b.

2016 was een jaar dat deze vriendelijke 'fransoos' niet uit ons landje was weg te denken en wetende dat hij ook in de 'states' behoorlijk wat aanhang heeft kunnen we wel stellen dat hij dit jaar als een globetrotter heeft geleefd. Meteen bij de aanvang van 2016 konden we hem al 'in action' zien op de befaamde Monstermash en later volgde ook nog de bekendste 'hof' van Vlaanderen waar iedereen 'Goezot' werd van deze formatie en ook op Hookrock maakte ze een passage. Als we weten dat Nico Duportal daarbij nog de productie op zich nam van het debuutalbum van Shakedown Tim & His Rhythm Revue bij 'Rhyhtm Bombs Records' zou je gaan denken dat ook hij even op adem moet komen. Niets is minder waar natuurlijk want ook zijn nieuwe album van 2016, 'Dealing With My Blues' wordt in de herfst van dit jaar een meer dan behoorlijke outswinger...

Samen met enkele 'Rhythm Dudes' als bassist Thibaut Chopin gaan de credits naar bijna alle nummers in samenwerking van enkele anderen. Opmerkelijk is ook dat ook de naam van Tim Ielegems aka Shakedown Tim verschijnt en dus kunnen we toch van een goede samenwerking gaan spreken. Beide schreven ze het uptempo 'I Will Unfriend You' en onder de swingende grooves van de horn section hoop ik dat dit bij mij niet het geval zal zijn. Dat onze eigenste Shakedown Tim het heeft voor 'Mambo' bewijst nogmaals dat zijn inbreng met 'Junior's Mambo' hij ook de gevoelige snaar van Nico Duportal weet te raken....so, let's mambo!

De fans van deze formatie hebben natuurlijk al enkele voorsmaakjes gekregen tijdens de vele 'live' concerten van Nico Duportal & His Rhythm Dudes en daar is de aanstekelijke opener 'Don't You See' zeker en vast een voorbeeld van. Ook 'I Know The Rules' en 'Sometimes' zijn van het allooi dat de dansvloer de enige optie lijkt te zijn bij het beluisteren van deze 'Dealing With My Blues'.

De Parijzenaar en harper 'Benoit Blue Boy' is de enige special guest op deze plaat. Van hem krijgen we 'Benzola Ascensor' een heerlijk harmonica instrumentaal bluesje in de sfeer van JJ Milteau voor diegene die niet bekend zijn met 'Benoit Blues Boy'. Met 'Brand New Day' bevinden we ons dn terug in de era van swing. Een meer dan heerlijke 'popcorn' is zeker het instrumentale 'Soul Patch' van de hand van Thibaut Chopin met heerlijke organ grooves van Olivier Cantrelle.

Even uit de band springen doen ze met het akoestische 'Mess and Chaos' dat je kan aanzien als een bonus track op deze swingend en groovy uitsmijter van Nico Duoprtal & His Rhyhtm Dudes.


Tracks:

01 Don't You See
02 I Know The Rules
03 Now Hush
04 The One To Blame
05 I Will Unfriend You
06 Mess and Chaos
07 Benzola Ascensor
08 Sometimes
09 Brand New Day
10 Junior's Mambo
11 Soul Patch
12 Long Way To Go

bonus
13 Mess and Chaos (acoustic)


more info:

year: 2016

artist: Nico Duportal

label: Rhythm Bomb Records

booking: Nico Duportal

musicians:

Nico Duportal: guitar & vocals
Thibaut Chopin: upright bass, harmonica & backing vocals
Olivier 'Red' Cantrelle: piano & backing vocals
Alex Bertein: baritone sax & backing vocals
Sylvain Téjérozo: tenor sax & backing vocals
Pascal Mucci: drums & backing vocals

special guest:

Benoit Blue Boy: harmonica #07 & backing vox #10